Iencsi nu se axează pe Cupă! Pandurii, cu rezervele la Reşiţa

Pandurii Târgu Jiu va întâlni în runda a patra a Cupei României formaţia CSM Şcolar Reşiţa. Partida se va disputa pe terenul echipei din Banat, marţi, 3 octombrie, începând cu ora 16.30. Gazdele sunt repartizate în Seria 4 din Liga a 3-a, din care face parte şi Internaţional Băleşti, şi au acumulat 9 puncte după primele 4 runde. Din păcate, situaţia în care se află clubul gorjean îl determină pe Adrian Iencsi să nu pună accent pe această competiţie. Antrenorul de la Pandurii a declarat că va folosi jucători care au prins mai puţine minute în actuala ediţie de campionat. “E clar că mai mult ne interesează campionatul. E important să avem o abordare bună la fiecare meci, iar salvarea acestei echipe, în opinia mea, e să rămână în Liga a 2-a. Am picat cu o echipă foarte bună, CSM Şcolar Reşiţa, o formaţie care trage la promovare. E o echipă foarte bine organizată, şi e clar că trebuie să avem o atenţie deosebită şi pentru această partidă, dar pentru mine cel mai important joc este cel de sâmbătă, cu Olimpia Satu Mare. Mă gândesc 100% la această partidă. Normal, voi lua în considerare şi jocul din Cupă. Noi suntem un club profesionist, un club care se respectă, dar n-am un lot atât de bine pregătit fizic încât să-mi pot permite să folosesc aceeaşi echipă. În acest meci de Cupă vor juca şi fotbaliştii care au evoluat mai puţin sau care nu au jucat deloc. Din punctul acesta de vedere e un meci util”, a declarat Iencsi. A patra rundă a fazei naţionale a ediţiei 2017-2018 a Cupei României se va disputa pe 3 şi 4 octombrie.
Conform programului, în această etapă vor intra în competiţie cele 18 câştigătoare din turul trei şi 18 echipe din Liga 2.
Programul meciurilor:
3 octombrie 2017, ora 14:30
CS Aerostar Bacău – ACS Foresta Suceava
CSM Focşani 2007 – CS Ştiinţa Miroslava
AS FC Agricola Borcea – ACS Petrolul 52
AFC Unirea 04 Slobozia – AFC Dunărea 2005 Călăraşi
AFCM Alexandria – ACS FC Academica Clinceni
ACSO Filiaşi – Fotbal Club Argeş
CSM Şcolar Reşiţa – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu
AS FC Universitatea Cluj – FC Olimpia 2010 Satu Mare
CS Sănătatea Servicii Publice Cluj – CS Luceafărul Oradea
4 octombrie 2017, ora 14:30
CS Sporting Lieşti – ACS Dacia Unirea Brăila
FC Metaloglobus Bucureşti – CS Sportul Snagov
CS Baloteşti – CS Afumaţi
AFC Hărman – AFC Chindia Târgovişte
ACS Şirineasa – CS Mioveni
AS Voinţa Biled – ASU Poli Timişoara
CS Şoimii Lipova / CS Naţional Sebiş* – AFC UTA Arad
ACS Performanţa Ighiu – ASA 2013 Târgu Mureş
ACS Industria Galda – AFC Hermannstadt
*Pe rolul Comisiei de Disciplină şi Etică există o contestaţie în ceea ce priveşte meciul din turul al treilea al Cupei României, faza naţională
Conform articolului 30, punctul 9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.
Până în faza 16-imilor, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe.
Echipa gazdă are obligația de a achita baremul de arbitraj în întregime, formația oaspete având obligația de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare.
În conformitate cu modificarea articolului 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în şedinţa Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc.
Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc. În conformitate cu articolul 30, punctul 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.
Datele de disputare ale celorlalte runde ale ediţiei 2017-2018 a Cupei României, faza naţională:
Șaisprezecimi de finală: 25 octombrie 2017
Optimi de finală: 29 noiembrie 2017
Sferturi de finală: 28 februarie 2018
Semifinale (tur): 18 aprilie 2018
Semifinale (retur): 9 mai 2018
Finala: 27 mai 2018
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here