Încep problemele? Pandurii, învinsă de Clinceni

După ce acumulase 5 puncte în primele 3 runde, Pandurii Târgu-Jiu a suferit primul eşec în Liga a 2-a. Trupa lui Iencsi a fost învinsă, la Motru, de Academica Clinceni, după un început de coşmar. Ilfovenii au deschis scorul încă din minutul 3, când Marian Constantinescu l-a învins pe Stanca din 10 metri. Cu frâna trasă, gorjenii mai puteau primi goluri, dar vizitatorii nu au profitat de câteva situaţii bune. De partea cealaltă, Trifu şi Dănăricu l-au pus la încercare pe portarul advers. Echipa condusă de Erik Lincar şi-a mărit avantajul în minutul 74, după un penalti provocat de Homei, şi transformat de acelaşi Constantinescu, din două încercări. Finalul putea fi unul similar cu cel din primul meci de la Motru, dar după golul lui Brînzan (`84), Ciprian Rus nu a găsit drumul spre egalare dintr-o poziţie ideală. “Din punctul meu de vedere s-au întâlnit două echipe fără jucători de mare valoare, nu avem loturi gen UTA, Mioveni, Argeş sau Hermannstadt, echipe extrem de greu de bătut. Şi Pandurii, şi noi, avem echipe cu câţiva jucători experimentaţi, iar în rest mulţi tineri. A fost o primă repriză cu 3-4 situaţii foarte bune pentru noi, trebuia să avem o diferenţă mai mare. La 0-2, cei de la Pandurii s-au urcat peste noi, au fost multe situaţii la limită, iar la faza golului cred că a fost un fault imens. Nu vreau să ne mai întoarcem cu 35 de ani în urmă, au fost multe faulturi date aşa. Trebuie să avem o anumită decenţă. Pandurii vor pune probleme multor echipe, deşi, cu siguranţă, dacă ar avea obiective mai măreţe cred că ar trebui să se mai întărească”, a declarat antrenorul de la Clinceni, Erik Lincar. “A fost un joc care mie nu mi-a plăcut, am început meciul foarte slab, dar în a două repriză a fost un pic mai bine pentru că ne-am dorit mai mult şi am avut altă atitudine. Per ansamblu, am pierdut meritat, adversarul a fost mult mai determinat şi mai încrezător. Noi am fost relaxaţi după rezultatul bun de la Metaloglobus, şi s-a văzut. Din păcate, am pornit meciul cu un handicap prea rapid, mă deranjează cel mai tare lipsa de concentrare, nu-i uşor să revii tot timpul. Îmi asum rezultatul, echipa încă nu se poate exprima la adevărata ei valoare. Suporterii au fost minunaţi, chiar nu am auzit niciun reproş. Jos pălăria, pentru ei! Îmi pare rău că nu am putut să le oferim o victorie”, a declarat antrenorul Pandurilor, Adrian Iencsi.

Pandurii Târgu-Jiu – Academica Clinceni: 1-2 (0-1)
Stadion: Minerul, Motru
Au marcat: Denis Brînzan `84 / Marian Constantinescu `3, `74
Pandurii: Stanca (cpt.) – Vodă (M. Maxin `46), Homei, D. Lung, Drugă – Dănăricu, Raiciu (Brînzan `65), R. Trifu – V. Bujor (Şendroiu `67), Cip. Rus, Dodoi. Rezerve: D. Popescu – Celea, Tudoran, Şut. Antrenor: Adrian Iencsi.
Academica: Ureche – Samson, Tătaru, Găină, M. Şandru – Barbu (Simion `70), Al. Lazăr, Gliga, M. Ion (Vl. Mihalcea `60) – Al. Văduva (Pulhac `53), M. Constantinescu (cpt.) Rezerve neutilizate: EIspas – Ilie, Matei, Balgiu. Antrenor: Erik Lincar
Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenţi: Adrian Vornicu (Iaşi) şi Alina Mihoc (Arad).

Liga 2, Etapa 4
Marţi, 22 August
Ripensia Timişoara – ASA Târgu Mureş 3-2
Miercuri, 23 August
Sportul Snagov – CS Afumaţi 2-0
Dunărea Călăraşi – CS Baloteşti 2-1
Olimpia Satu Mare – AFC Hermannstadt 2-0
UTA Arad – CS Mioveni 1-1
Pandurii Târgu-Jiu – Academica Clinceni 1-2
ASU Politehnica Timişoara – Metaloglobus Bucureşti 0-2
Ştiinţa Miroslava – Chindia Târgovişte 0-9
Foresta Suceava – FC Argeş 0-2
Luceafărul Oradea – Dacia Unirea Brăila 3-4
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here