Investigatii

Ponta anunță „Haosul Fiscal Bugetar”

 | 28 noiembrie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Victor Ponta e de părere că de la începutul anului viitor România va avea parte de ceea ce el numește a fi „Haosul Fiscal Bugetar”, care va fi generat de noua legislație fiscală care va fi aplicată în țara noastră. Ordonanța pentru TVA split este o bucățică din noua legislație fiscală, deputatul spunând că nu va susține miile de amendamente pe care Uniunea Salvați România vrea să le depună la Legea de aprobare a ordonanței respective. Fostul premier susține că ordonanța este acum în vigoare și va rămâne în forma ei actuală aplicabilă dacă legea de votare a acesteia va fi votată cât mai târziu. Ca urmare, el crede că, din contră, deputații ar trebui să susțină varianta adoptată deja la Senat, acolo unde fostul ministru Eugen Teodorovici a reușit să aducă modificări care să fie cât de cât în favoarea oamenilor de afaceri.
„Degeaba a reușit Eugen Teodorovici să schimbe ceva foarte bun în Legea de aprobare a Ordonanței când s-a discutat la Senat / pentru a se aplica aceste schimbări trebuie ca legea să fie votată în forma nouă și la Camera Deputaților și să fie promulgată de Președinte (plus publicată în Monitorul Oficial)/ altfel rămâne în vigoare Ordonanța. Colegii de la USR probabil că au intenții bune, dar metoda propusă este o prostie / cu cât depui mai multe amendamente și prelungești discuția la Cameră cu atât mai mult Ordonanța rămâne în vigoare și produce efecte de la 1 Ianuarie/ ați înțeles?
Deputații din Grupul Pro România vom cere dimpotrivă – să fie cât mai repede discutată și votată Legea de aprobare a Ordonanței în forma care elimină obligativitatea TVA Split (poate să rămână opțional că oricum așa este de la 1 Octombrie și nu s-a înscris nimeni)! Oricum “Haosul Fiscal Bugetar” bate la ușă – de la 1 Ianuarie Dumnezeu cu mila! Iar noi ne uităm la războiul “Dragnea – Kovesi””, a scris Ponta pe contul său de Facebook.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL