Investiția de 11,5 milioane de lei de la Sărdănești, recepționată! Transelectrica a început lucrările în 2015

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anunţat, vineri, finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de comandă, control şi protecţie din Staţia Sărdăneşti, din judeţul Gorj. Investiţia în valoare de 11,4 milioane de lei, realizată din fonduri proprii ale companiei, a fost recepţionată.

Proiectul de modernizare de la Sărdănești s-a derulat pe parcursul a 34 de luni, începând din iulie 2015, fiind executat de asocierea Siemens şi Electromontaj Bucureşti. Obiectivul investiţiei a constat în achiziţionarea de echipamente şi execuţia de lucrări de modernizare, în vederea integrării Staţiei Sărdăneşti în Centrul de Teleconducere şi Supraveghere a Instalaţiilor. Modernizarea staţiei permite exploatarea în condiţii de maximă siguranţă, automatizarea completă şi asigurarea condiţiilor pentru teleconducere. Staţia Sărdăneşti este amplasată între cele două mari termocentrale din Oltenia – Turceni şi Rovinari – şi reprezintă o sursă de alimentare de rezervă pentru serviciile proprii ale Centralei Termoelectrice Turceni, dar şi o sursă de alimentare pentru alţi mari consumatori industriali din zonă. Dată în folosinţă în 1976, Staţia Sărdăneşti are o importanţă majoră atât în reţeaua de 220 kV a CNTEE Transelectrica, cât şi în reţeaua de 110 KV a distribuitorului de energie electrică din zona Olteniei.

Investiția, finalizată sub conducerea Corinei Crețu
Investiția s-a recepționat în timp ce Consiliul de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrica Transelectrica l-au numit pe Adrian-Constantin Rusu în funcţia de preşedinte al Directoratului, începând cu data de 7 mai, în locul Corinei Popescu, care ocupa această poziţie din luna iunie a anului trecut. „I-a expirat mandatul, însă nu i s-a mai prelungit, din motive politice. Corina Popescu este un profesionist în domeniu, nu avea ce să i se reproşeze. Ea va rămâne membru în directoratul companiei”, au declarat surse oficiale din piaţă. La rândul său, Rusu a lucrat în cadrul Transelectrica circa 20 de ani. „Începând cu data de 7 mai, încetează funcţia de preşedinte al Directoratului, denumit alternativ director general executiv sau chief executive officer al societăţii al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a Georgetei-Corina Popescu”, arată un comunicat al companiei.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here