Marea Debarasare, ultima dată pe 2010

marea debarasareMinisterul Mediului şi Pădurilor, prin intermediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) continuă Campania trimestrială de colectare a deşeurilor din echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri), denumită Marea Debarasare.

Astfel, la nivelul judeţului Gorj, week-end-ul următor, mai exact în zilele de 3 şi 4 decembrie va avea loc ultima ediţie a campaniei Marea Debarasare din acest an. Conform Cristinei Merfu, purtător de cuvânt al APM Gorj, pe 3 decembrie, locuitorii care îşi vor putea scoate în faţa blocului sau a porţii echipamentele vechi sunt cei din localităţile Polovragi, Baia de Fier, Bengeşti, Scoarţa, Târgu-Jiu, Băleşti, Câlnic, Ciuperceni, Ploşniţa, Motru. De asemenea, în ziua următoare, va fi vizat pentru strângerea DEEE-urilor localităţile Bumbeşti-Jiu, Turcineşti, Târgu-Jiu, Drăguţeşti, Rovinari, Plopşoru, Turceni, Brăneşti, Ţânţăreni.

De la începutul acestui an, la nivelul Gorjului, au fost colectate peste şase tone de deşeuri din echipamente electrice şi electronice.

Întregile cantităţi colectate de deşeuri au fost transportate la depozitul ecologic UEG din municipiul Târgu-Jiu, cartier Bârseşti. Marea Debarasare este o campanie iniţiată de Ministerul Mediului care a debutat în toamna anului 2007 şi a derulat de atunci mai multe etape de colectare. Pe parcursul anului 2009, în Gorj s-au strâns peste 19 tone de DEEE-uri, iar la nivel naţional aproape 45 de tone de deşeuri.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here