Mecanicii ucişi în marfarul din Hunedoara erau băuţi

Mecanicii de locomotivă, care au murit în accidentul feroviar din în zona Băniţa-Merişor, judeţul Hunedoara, consumaseră băuturi alcoolice, citând sure apropiate anchetei, informează Mediafax. Potrivit surselor citate, testele toxicologice efectuate în urma necropsiei au indicat o alcoolemie de peste 2 g/l alcool pur în sânge în cazul ajutorului de mecanic Eugen Milotin şi aproape 0,3 g/l alcool pur în sânge în cazul mecanicului locomotivei, Alexandru Garcea.

”Mecanicul şi ajutorul de mecanic care conduceau locomotiva implicată în accidentul feroviar consumaseră băuturi alcoolice, mecanicul a consumat o cantitate redusă, însă ajutorul de mecanic avea valori considerabil mai mari”, a precizat pentru Adevărul medicul legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.

Inspectorii de muncă din Hunedoara şi Timiş se vor întâlni, mâine, pentru a evalua probele existente până la acest moment în dosarul aflat în lucru la procurorii hunedoreni.

Reamintim că, pe 8 aprilie, 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în zona Băniţa-Merişor din judeţul Hunedoara, mai multe vagoane căzând într-o râpă. Mecanicul de locomotivă şi ajutorul lui au murit în urma accidentului. Alexandru Garcea avea 66 de ani și era originar din Gorj. (A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here