Narcis Răducan confirmă interesul pentru Luchin / “Am avansat mai multe variante Stelei”

Pandurii continuă să se pregătească în Olanda, La Hoenderloo, fără însă a avea noutăți importante în lot. Edi Iordănescu așteaptă în continuare întăriri, în vreme ce Narcis Răducan așteaptă răspunsuri.

Alături de naționala de tineret a Olandei, cantonată și ea la Hoenderloo în aceeași perioadă, echipa gorjeană caută să reintre în forma sportivă necesară debutului de campionat, unul mai rapid decât oricând. Printre jucătorii aflați sub comanda lui Edi Iordănescu se află și Paul Anton, căpitanul Pandurilor negăsind încă pe masă oferta pe care o dorește din partea Stelei, asta deși echipele par să se fi înțeles de principiu. Mai mult decât atât, președintele executiv al Pandurilor, Narcis Răducan, spune că nu doar Neagu și Luchin ar fi pe lista jucătorilor pe care gorjenii i-ar dori ca monedă de schimb pentru Anton, însă lucrurile stagnează în acest moment: “Nu avem nimic nou în ceea ce-l privește pe Paul Anton, se pregătește cu noi, este jucătorul nostru. S-au întrerupt legăturile cu Steaua de când am plecat în cantonament. În condițiile în care nu se schimbă nimic, el rămâne aici. E vorba de mai multe propuneri pe care noi le-am făcut, în principal la propunerea lui Edi (n. red. – Iordănesccu), el ne-a spus jucătorii care-i plac. Deocamdată nu am ajuns la un numitor comun în ceea ce privește atât jucătorii pe care i-am lua și nici Paul Anton nu a ajuns la un numitor comun cu ei. Discuțiile sunt la un 80%, să zic… Dar Luchin e un jucător interesant pentru noi, a fost și la echipa națională, dar sunt mai mulți. Sunt mai multe variante pe care le luăm în calcul”, a declarat Narcis Răducan.

Iorga, liber să plece
Unul dintre jucătorii pe care Pandurii i-a cedat în returul trecut sub formă de împrumut altor echipe nu se află în cantonament cu echipa. Dacă Ciucur, Lazar și chiar Munteanu se află printre jucătorii luați de Edi Iordănescu în Olanda, Laurențiu Iorga nu se regăsește printre cei 20 de jucători deplasați la Hoenderloo, asta pentru că tehnicianul Pandurilor l-a pus pe lista de transfer: “Laurențiu Iorga este încă sub contract cu noi, dar nu intră în vederile noastre pentru următorul sezon, așa că i-am dat permisiunea să discute cu ce echipă dorește”, a mărturisit Narcis Răducan. Președintele gorjenilor spune că Pandurii nu va solicita pe Iorga nicio sumă de transfer, cel mai bine pentru ambele părți fiind ca jucătorul să-și găsească o altă echipă care să-i plătească salariul, considerat prea mare la Târgu-Jiu: “Nu e vorba de o sumă de transfer, îl lăsăm să plece liber de contract. El are și un salariu măricel. Chiar dinainte să vin eu el a fost trecut pe o listă stabilindu-se că nu se va mai întoarce la echipă de la Oțelul sau să se găsească alte soluții. Bine, el este încă sub contract cu noi, nu ne batem joc de el, dar nu mai intră în vederile noastre și atunci îl lăsăm să plece liber”, a mai spus Răducan.

Alexandru Dan, încă o încercare la Pandurii
Un caz special între jucătorii pe care Iordănescu junior îi antrenează în Olanda este cel al lui Alexandru Dan. Mijlocașul ce a mai trecut pe la Pandurii a fost lăsat în vara anului trecut să plece liber de contract la Rapid, însă după un an nefericit la feroviari, Dan a redevenit jucător liber de contract și Edi Iordănescu îl testează pentru a vedea dacă merită să-l înregimenteze sau nu: “Alexandru Dan vine la Pandurii tot liber, dacă va fi să semneze”, anunță Narcis Răducan. Pe vremea când Alexandru Dan era jucătorul Pandurilor, acesta a mai evoluat sub bagheta lui Edi Iordănescu, în liga secundă, la FCM Târgu Mureș, sub formă de împrumut.

Vin și transferurile
Pentru prima dată Pandurii a plecat în cantonamentul de vară fără nicio certitudine la nivelul transferurilor și nici al partidelor de verificare pe care Edi Iordănescu le va avea la dispoziție pentru reglajele dinaintea startului campionatului. Narcis Răducan nu este însă speriat de aceste întârzieri, iar în privința transferurilor spune că ele vor începe să fie perfectate în zilele următoare: “Stăm foarte bine, ne pregătim. Avem negocieri avansate cu jucători și zilele acestea vom și semna cu unii jucători. Ne trebuie mijlocași centrali, fundași centrali, vârf, al doilea vârf… Sunt convins că vom aduce jucători de calitate. Jucătorii cu care negociem, unii chiar sunt foarte cunoscuţi, dar sunt şi mai puţin cunoscuţi însă cu un CV important în Europa”, a mai declarat președintele echipei târgujiene. În legătură cu numele echipelor pe care Pandurii le va întâlni în această vară, Narcis Răducan a amintit doar numele belgienilor de la Mouscron, locul 13 în ultima ediție de campionat din Belgia: “Am semnat cu Mouscron, vom juca pe 25 iunie. Vor fi cinci meciuri, 4-5 meciuri a cerut Edi Iordănescu pentru această perioadă de pregătire”, a mai spus Narcis Răducan.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here