New Energia

477

Echipa de handbal a Energiei pornește la un drum nou cu o echipă schimbată radical, 12 jucători nou sosiți și șapte din vechea formulă urmând să lupte pentru a readuce teamul gorjean pe o poziție decentă în campionat după ce ultimul sezon a fost o cruntă dezamăgire.

A devenit de câțiva ani o tradiție ca reunirea să nu fie marcată printr-o simplă prezență la Sala Sporturilor, ci cu un dineu de socializare la care participă nu doar jucătorii, antrenorii și membrii staff-ului tehnic, ci și conducerea clubului, alături de susținătorii financiari ai echipei și reprezentanții mass-media.
Atmosfera a fost destinsă, iar întreaga asistență și-a manifestat încrederea că noul sezon va aduce o schimbare în bine în ceea ce privește rezultatele echipei gorjene, una care are ca obiectiv în primul an al unui ciclu de două sezoane stabilit de conducere o reconstrucție a formației și plasarea ei pe o poziție decentă în campionat, undeva între locurile 5-8, ceea ce ar însemna prezența în play-off. Noul obiectiv nu este unul pompos, precum cel din startul sezonului precedent, când la Târgu Jiu se vorbea de podiumul Ligii Naționale, însă este unul perfect realizabil, orice loc pe care Energia l-ar urca față de pozițiile 5-8 urmând a fi un bonus pentru echipa care în sezonul următor, cu un plus de omogenitate acumulat, va lupta pentru un obiectiv de performanță.
”Visul meu, obiectivul cu care cred că misiunea noastră ar fi împlinită pe deplin, este ca noua echipă să reușească să readucă publicul iubitor de handbal la sală. Avem casa închisă la meciurile de baschet, iar dacă reușim același lucru și la handbal înseamnă că ne-am făcut bine treaba, și noi, conducerea, și ei, jucătorii și antrenorii. Cred că acesta este cel mai important obiectiv pe care trebuie să ni-l impunem. Mi-aș mai dori ca în al doilea an să dăm echipei naționale 6-8 jucători”, Alin Bădescu, președintele clubului Energia Târgu Jiu.

O echipă 100% românească
Dacă anul trecut Energia pornea la drum cu o echipă cosmopolită, cu jucători din Serbia, Portugalia, Spania și Lituania pe lângă cei autohtoni, acum conducerea a ales să formeze un lot doar din jucători români: „Pot spune că a fost și o ambiție a noastră, vrem să arătăm că și o echipă formată doar din jucători români poate face performanță. Cred că avem o genă bună, că românii știu și pot juca un handbal de calitate. Timpul ne va spune dacă am greșit sau nu, dar eu am mare încredere în acești băieți și în cei pe care ne propunem să-i promovom dintre cei produși la nivel local”, a declarat președintele gorjenilor, Alin Bădescu. Și antrenorul Liviu Andrieș este convins că alături de acest lot va putea să facă uitat sezonul trecut: „Anul trecut a fost un experiment pentru echipa noastră. Și în anii trecuţi am avut 1-2 jucători străini, dar anul trecut a fost un an ce trebuie uitat. O echipă 100% românească poate face performanţă, nu ne împiedică nimic. Totuși, nu străinii au fost problema principală. La ce am achiziţionat se poate interpreta că ei ar fi fost problema, dar nu aruncăm vina pe străini. Toţi am fost de vină, să uităm acel an şi să devenim o echipă invincibilă acasă şi greu de învins în deplasare”, spune tehnicianul pe care conducerea Energiei a ales să-l păstreze la cârma echipei. „Am ales jucătorii împreună cu Liviu Andrieș, am început acest lucru încă din luna februarie și am considerat că e bine să-i dăm șansa să lucreze cu jucătorii pe care i-am adus aici, așa cum spuneam, împreună”, a mai spus Alin Bădescu.

Incertitudini legate de Sala Sporturilor
Atât echipa de handbal a Energiei, cât și cea de baschet au o mare problemă legată de locația în care-și vor disputa meciurile de pe teren propriu în viitorul sezon, dar și de cea în care se vor antrena în această perioadă. Sala Sporturilor ar trebui să intre într-un program de renovare și extindere, fapt care ar face imposibilă disputarea meciurilor și desfășurarea antrenamentelor celor două echipe, însă conducerea clubului nu are încă niciun răspuns la aceste întrebări. Totul depinde de modul în care autoritățile locale vor rezolva problema.
O cale de rezolvare a acestei probleme ar fi mutarea suprafeței de joc, a parchetului Sălii Sporturilor, la sala de sport a Liceului nr. 5, ceea ce ar face din respectiva sală una decentă pentru disputarea meciurilor celor două echipe și pentru antrenamente, doar meciurile din cupele europene urmând a fi disputate în alt oraș, Severinul fiind varianta cea mai la îndemână. Autoritățile locale evită însă să mute parchetul Sălii Sporturilor, iar mutarea celor două echipe la Severin ar însemna ruperea acestora de oraș pentru o vreme destul de lungă. Ar fi, totuși, păcat ca pentru câteva cheltuieli, deloc neglijabile, dar în niciun caz de nesuportat, fanii celor două echipe să fie văduviți de meciuri pe o perioadă de cel puțin un sezon. Plecarea in corpore a celor trei echipe de primă ligă ale Gorjului ar însemna o grea lovitură primită de toți cei care iubesc sportul gorjean și se hrănesc săptămână de săptămână cu spectacolul sportiv oferit de echipele de fotbal, handbal și baschet.

Lotul prezent la reunire:
Jucători: George Șelaru, Adrian Țenghea, Rareș Păunică, Florin Andrei Bejenariu, Răzvan Mledenciu, Florin Acatrinei, Vlad Soica, Claudiu Dediu, Mădălin Țuțu, Ștefan Adrian Târzioru, Andrei Enache, Adrian Chiruț, Paul Giotoiu, Dragoș Iancu, Bogdan Șoldănescu.
Staff tehnic: Liviu Andrieș (antrenor principal), Sorin Bârză (antrenor secund), Florin Vasilcan (preparator fizic), Claudiu Soare (doctor), Petre Tocaru (maseor)
Au absentat, fiind convocați la loturile naționale: Alexandru Bucătaru, Ionuț Nistor, Alexandru Mănescu, Bogdan Mănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here