Note mai mari după contestații, la Bacalaureatul de toamnă

Cei 1163 de absolvenţi de liceu din Gorj, care nu au promovat Bacalaureatul, în prima sesiune, au aflat, ieri, rezultatele finale la examenul susținut în toamnă, în cele trei centre din municipiul Târgu-Jiu. Înainte de contestații, rata de promovare a fost de 21.12 %, fiind vorba despre 185 de candidaţi atât din promoţia curentă, cât şi din seriile anterioare. Ulterior însă, aceasta s-a majorat la 25.54%, corespunzătoare unui număr de 224 de persoane. O singură persoană a fost eliminată din examen, pentru tentativă de fraudă, după ce i-a sunat telefonul, în timp ce se afla în sală. 286 de tineri nu s-au mai prezentat la examen, iar 652 au fost respinși. Cei mai mulți dintre cei care au obținut nota de trecere, 194 la număr, au luat între 6 și 6.99. 29 de candidați au obținut între 7 și 7.00 și unul singur între 8 și 8.99. De această dată, nu a fost înregistrată nicio medie de 10. Examenul s-a desfășurat, în Gorj, la Colegiul Tehnic Nr.2, Colegiul Tehnic “Ion Mincu” și la Școala Gimnazială “Constantin Brâncuși”, din Târgu-Jiu. Promovabilitate zero a fost înregistrată, în toamnă, înainte de contestații, la Liceului Tehnologic Turburea, la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu și Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” Peștișani.

Rata de promovare în prima sesiune
După prima sesiune din acest an, rata de promovare a fost în Gorj 60,06%, comparativ cu 58.25% în sesiunea iunie-iulie 2016, mai mare cu 1.81%. În acest an, în Gorj, în prima sesiune, au fost înregistrate două medii de 10 la Bacalaureat. Inițial, doar Raluca Dogaru, absolventă a Colegiului Național “Tudor Vladimirescu”, din Târgu-Jiu, Profilul Mate-Info, a obținut nota maximă la toate probele. După contestații, încă o elevă din județ a obținut media 10 pe linie, în urma recorectării lucrării sale la istorie. Absolventa Liceului Tehnologic Turceni primise inițial 9,75.

Guvernul le-a acordat elevilor care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat câte 3.000 de lei, iar absolvenților de gimnaziu care au luat nota maximă la Evaluarea Națională câte 1.000 de lei. În total, 3210 candidați din Gorj au susținut prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2017, care s-a desfășurat în zece centre din județul Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here