Noul PNL, măcinat de scandaluri la Gorj

Finalul de an și apropierea sărbătorilor de iarnă nu au adus împăcarea în taberele existente între vechii liberali și cei noi, proveniți de la PDL, proaspătul PNL Gorj părând la momentul acesta o utopie. Dan Vâlcenu l-a declarat ieri pe colegul său Dian Popescu suspendat de drept din partid, în timp ce celălalt a spus despre liderul democrat –liberal nici mai mult nici mai puțin decât că “e bolnav cu capul”. Bătălia dintre cei doi s-a încins după ce senatorul a prezentat printr-un comunicat de presă faptul că a fost reconfirmat în fruntea filialei și, mai mult, și că de la centru i-a fost aprobată o nouă structură a Biroului Permanent Județean. Ca să arate că așa stau lucrurile, organizația a dat ieri publicității un nou comunicat pe această temă, fără a fi precizate și persoanele care fac parte din noul BPJ.
În același timp, șeful PDL Gorj și copreședinte al noului PNL de la nivel de județ, Dan Vâlceanu, a menționat tranșant că Dian Popescu nu mai are nicio calitate pentru a se erija în conducător al organizației, el fiind convins că după sărbători liberalii vor avea un nou șef, care să devină copreședinte al PNL Gorj. Condamnarea cu suspendare a parlamentarului la cinci luni de închisoare fac din Dian Popescu un liberal suspendat automat din partid, a menționat Dan Vâlceanu, convins că statutul partidului se va aplica fiecăruia. El a spus și că dacă sentința lui Dian rămânea definitivă acesta era radiat direct din rândurile partidului și nu mai avea nicio legătură cu noul PNL. “La Gorj situația e cea pe care o știți. Nu a fost confirmat deloc în fruntea partidului. Dian Popescu nu a fost niciodată exclus. Dânsul este suspendat de drept din partid, conform statului. Biroul Permanent Național al PNL trebuie să se întrunească și să numească un copreședinte la Gorj”, a spus Dan Vâlceanu în ultima conferință de presă susținută la PDL pe anul acesta.
De partea cealaltă, Dian Popescu spune că nu are nici un fel de problemă în privința funcției pe care o ocupă în partid și nici în ceea ce privește calitatea sa de membru al PNL. Senatorul susține că Vâlceanu „are probleme cu capul” și îi recomandă “un control”, el menționând că a fost reconfirmat în funcție odată cu aprobarea noului BPJ al filialei, lucru pe care liderul de la PDL Gorj nu are de unde să îl știe. “Nu am fost cercetat pentru fapte de corupție și nu am o condamnare definitivă pentru acte de corupție, deci nu am de ce să fiu în situația despre care vorbește Dan Vâlceanu. Omul ăsta e bolnav cu capul, le-a promis unor liberali că le ține spatele în noul PNL, iar acum nu știe pe unde să mai scoată cămașa. Eu tocmai am fost reconfirmat în funcție, am un BPJ cu care conduc organizația, aprobat în baza propunerilor mele, nu văd vreo problemă”, a spus Dian Popescu, devenind evident că o colaborare între el și Dan Vâlceanu este tot mai greoaie, dacă nu chiar imposibilă de acum încolo, noul PNL având toate șansele ca la Gorj să fie mort chiar înainte de a se naște.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here