Omul care a construit cu mâna sa Căminul Cultural din Curtișoara, propus cetățean de onoare la Bumbești-Jiu

Consilierul ALDE, Eftemie Popescu, a propus Consiliului Local din Bumbești-Jiu să îi acorde titlul de cetățean de onoare al orașului fostului învățător și director al Școlii Curtișoara, Iulian V. Dascălu. Fostul director are 87 de ani și merită apreciat, crede alesul local, convins fiind că în ședința ordinară din această lună proiectul va trece.

Eftemie Popescu susține că fostul învățător a ridicat cu mâna sa Căminul Cultural din Curtișoara, acesta participând și la lucrările de realizare a școlii gimnaziale din această localitate. Din păcate, școala din Curtișoara, de anul școlar viitor va fi închisă, dispărând din rețeaua școlară a localității, asta urmare a scăderii populației școlare.
“Având în vedere faptul că pe raza localităţii Curtişoara, Bumbeşti-Jiu, avem onoarea de a fi concetăţeni cu domnul învăţător Iulian Dascălu, omul ce reprezintă o parte din istoria vie a acestui sat, Curtişoara, dar şi prin biografia dumnealui fiind un exemplu de viaţă, legat în mod direct de toate activităţile publice din zonă, dar mai ales prin activitatea didactică de peste 33 de ani, contribuind astfel la formarea a generaţii de elevi ce au reprezentat şi au adus plus valoare imaginii localităţii Bumbeşti-Jiu, sat Curtişoara, consider că se impune acordarea acestei distincţii pentru domnia sa”, a declarat Popescu.
De altfel, Iulian V. Dascălu este tatăl doctorilor Dascălu, unul legist și altul ortoped în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here