Pedelista Moţa şi-a cumpărat mandatul pe o excursie la Praga

mota deschidereŞefa Organizaţiei de Femei a PDL (OFPDL) Gorj, Maria Moţa, în prezent consilier al ministrului Muncii, Sulfina Barbu, nu se ţine de promisiunile electorale făcute nici măcar colegelor sale de partid de la organizaţia din judeţul nostru. Şi asta, deoarece, după ce le-a cerşit voturile, promiţându-le anul trecut o excursie “bonus” la Praga, Maricica a dat de fiecare dată din umeri, în momentele în care subalternele ei de la organizaţia de femei au întrebat-o, în rarele ei vizite pe la Gorj, când trebuie să îşi facă bagajele pentru străinătate. A dat vina pe criză şi le-a promis pedelistelor o altă excursie, dar nici măcar pe asta, în stilul caracteristic, nu a mai realizat-o.

Peste o lună se împlineşte un an de când Maria Moţa a fost realeasă pentru a treia oară şefa organizaţiei de femei a PDL Gorj. Abilitatea cu care tânăra din Novaci a reuşit să îşi menţină IMG_8372funcţia, indiferent de ce grupare s-a aflat la cârma partidului, arată, acum, că Moţa nu şi-a obţinut locul doar ca urmare a activităţii sale desfăşurate la nivelul organizaţiei politice “portocalii”. Plecată mai mult în Bucureşti, Moţa a preferat să îşi găsească la Târgu-Jiu câteva bune înlocuitoare, şi a venit la filială doar când a considerat ea că era absolut nevoie. Asta a făcut şi în ultimul an de când a fost aleasă la al treilea mandat, deşi în 2011, cam pe vremea asta, avea ceva emoţii că nu va prinde funcţia dorită, ea jucând anterior cu echipa lui Manţog. Poate, din acest motiv, a şi mărit miza, promiţându-le în schimbul voturilor, colegelor ei din organizaţia de femei, înainte de alegerile interne, o excursie la Praga.

Criza de voturi a trecut, a rămas criza de excursii

IMG_8354Moţa, cu largheţe, promitea astfel, susţin surse din OFPDL Gorj, că după alegerile care au avut loc pe 21 februarie 2011, le va duce pe susţinătoarele ei în excursie în capitala cehă. Faţă umblată, Maricica le explica pedelistelor că oraşul este minunat şi că le va aştepta şase zile şi şase nopţi de desfătare, totul, evident, gratuit. Aparent gratuit, spun acum pedelistele dezamăgite, care au votat-o pe Maricica în timp ce despre excursie li s-a transmis să îşi pună pofta-n cui, că “e criză”.

Praga, la schimb cu Moldova

Când a văzut însă că nu prea o dă la cap cu pedelistele dornice de excursia promisă, Maricica renunţă la promisiunea “Praga” şi le promite susţinătoarelor ei o altă excursie, de data asta pe plaiurile mioritice. Moţa le transmite colegelor sale că, în ciuda crizei care “bate prin partidul aflat la Putere” tot va face un efort şi le va duce pe votante ..în Moldova. Vestea le-a bucurat pe susţinătoare care au sperat ca măcar în al unsprezecelea ceas promisiunea asta să se adeverească. A trecut anul însă şi nimic. Moţa ajunge între timp şi consilieră a ministrului Sulfina Barbu, prezentă şi ea la înscăunarea subalternei sale la cârma organizaţiei de femei din Gorj, şi tot nimic. Probabil criza s-a acutizat, deşi Moţa reuşeşte să pună mâna pe un serviciu călduţ şi bine remunerat la Ministerul Muncii.

Excursie la Lainici

Şi astfel, fie criză sau nu, pedelistele din Gorj nu au avut parte “gratis” nici măcar de o excursie la Lainici, dar unele au rămas să viseze însă la capitala Cehiei. Până la noi alegeri interne mai sunt însă câteva veri şi cine ştie poate Maricica se va căuta prin buzunare şi îşi va achita în cele din urmă “nota” la Organizaţia de Femei a PDL Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here