Peste 2300 de gorjeni, diagnosticaţi cu viroză şi pneumonie

În ultima săptămână, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, 1497 de persoane din județul nostru au fost diagnosticate cu viroze și 875 cu pneumonie, 202 dintre acestea necesitând internare. Cele mai multe îmbolnăviri fiind în rândul copiilor.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj continuă centralizarea virozelor și pneumoniilor. Astfel, în ultima săptămână, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat 1497 cazuri de viroze şi 875 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. „S-a înregistrat o creştere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie, ajungând în total la 2372 cazuri, din care 1497 persoane au fost diagnosticate cu viroză şi 875 cu pneumonie”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Cele mai numeroase cazuri sunt în rândul copiilor și vârstnicilor, aceștia fiind categorii cu un risc mai mare de îmbolnăvire.

Recomandările DSP pentru populaţie
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here