Peste trei mii de gorjeni sunt dependenți de insulină

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pe parcursul primului trimestru al anului în curs au fost diagnosticate cu diabet zaharat 432 persoane din judeţul nostru; 88 dintre acestea sunt dependente de insulină. În total, la nivelul judeţului nostru sunt în evidenţele medicilor peste trei mii de insulino-dependenţi.

La ora actuală, la nivelul judeţului nostru sunt prinşi în evidenţele medicilor nu mai puţin de 14.354 de diabetici. Dintre aceştia, 3001 sunt dependenţi de insulină. „Avem 3001 insulino-dependenţi, 7995 non insulino-dependenţi şi 3.358 alte forme de diabet. Din totalul de 14.354 de persoane diagnosticate cu diabet, 8.412 provin din mediul urban”, precizează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Sfatul specialiştilor
Specialiştii spun că pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor, cetăţenii ar trebui să elimine din viaţa lor factorii de risc: fumatul, consumul dăunător de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea, stresul.
Trebuie precizat că evitarea factorilor de risc în relaţie cu diabetul – fumatul, consum excesiv de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea şi stresul – adică adoptarea unui stil de viaţă sănătos reprezintă o direcţie prioritară de acţiune pentru politica Ministerului Sănătăţii în scopul prevenirii bolilor netransmisibile.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here