Peste un milliard / Sportivii CS Gilortul, obligaţi de Camera de Conturi să restituie primele de joc

Verificarea inspectorilor de la Camera de Conturi Gorj la Clubul Sportiv Gilortul Târgu-Cărbuneşti, pentru perioada 2012-2014, a provocat nemulţumiri în rândul jucătorilor de fotbal şi a karatiştilor legitimaţi aici. Asta pentru că sportivii au fost anunţaţi, de către conducerea clubului, că sunt în pericolul de a restitui banii primiţi de la CS Gilortul, în ultimii trei ani, verificatorii constatând că reprezentanţii primăriei şi cei ai asociaţiei nu trebuiau să acorde prime de joc şi indemnizaţii de efort. Sumele totale ajunse la sportivi în mod eronat, din punct de vedere contabil, depăşesc un miliard de lei vechi. Constantin Cocheci şi primarul Mihai Mazilu au anunţat că vor ataca, la instanţă, raportul Camerei de Conturi Gorj, legat de problemele financiare constatate la club.

Clubul Sportiv Gilortul Târgu-Cărbuneşti are legitimaţi aproximativ 100 de sportivi, care fac parte din cele trei echipe de fotbal şi din lotul de karatişti. Sportivii nu sunt angajaţi la club, ci au fost doar recompensaţi, cu prime de joc, pentru rezultatele obţinute în diversele campionate la care au participat. În perioada 2012-2014 autorităţile locale din Cărbuneşti au acordat sume totale de aproape un miliard două sute de milioane de lei vechi fotbaliştilor şi karatiştilor de la CS Gilortul, sume care ar trebui date înapoi de către beneficiari, potrivit raportului Camerei de Conturi Gorj. Inspectorii acestei instituţii de control numai ce au finalizat o verificare la club, pentru perioada 2012-2014, iar rezultatele nu au fost unele care ar impune un dosar penal. Cu toate acestea, s-a constatat o eroare importantă contabilă, pe motiv că acest club nu putea acorda prime de joc sportivilor, ci doar indemnizaţii de efort. “Este doar o problemă de interpretare. Noi nu putem recupera banii în cauză, asta şi pentru că din fostul lot de fotbal nu mai am decât patru fotbalişti”, a declarat preşedintele clubului, Constantin Cocheci, totodată consilier local.
Acesta susţine că nu este remunerat pentru activitatea făcută la club, CS Gilortul având doar în jur de patru salariaţi, conducerea nefiind plătită.

DSC_0008Mazilu: “Contestăm raportul”!
Primarul Mihai Mazilu susţine, de asemenea, că situaţia nu este chiar atât de neagră, deoarece nu s-a depistat “o gaură” la club, ci doar o greşeală care ar putea rămâne însă fără urmări. “Noi vom contesta raportul şi nu cred că instanţa va judeca strâmb. Tot ce s-a dat nu a fost cu intenţia de a face o greşeală, iar aceasta se poate corecta. Nu este nimic penal şi nu s-a înregistrat vreo delapidare”, a declarat Mazilu, făcând şi un calcul al sumelor pe care ar fi trebuit să le dea sportivilor dacă îi angaja la club.
“Noi am dat un milion de lei vechi la victorie, mă refer la fotbalişti. Dacă era să-i suport lunar minimul pe economie la fiecare membru unde aş fi ajuns cu cheltuielile”, se întreabă, retoric, edilul local, cerând secretarului primăriei să găsească calea juridică legală de a ţine departe clubul de probleme. Camera de Conturi a constatat că de la înfiinţarea clubului în 2013 s-au acordat sportivilor 827 de miliarde de lei vechi pe prime de joc, încălcând legislaţia în domeniu. Peste 200 de milioane de lei vechi s-au dat de la primărie direct jucătorilor în perioada 2012-2013.

DSC_0006Plângere penală către CS Gilortul de la foştii fotbalişti
Problema cu Camera de Conturi nu este singura avută de club, în prezent. Asta, deoarece, în luna martie, opt foşti fotbalişti ai CS Gilortul Târgu-Cărbuneşti, au făcut o plângere penală la Parchet pe motiv că ar fi fost prejudiciaţi, făcându-se plăţi în numele lor de către conducerea clubului. Jucătorii au susţinut că ei nu au jucat în anumite meciuri, motiv pentru care nu au luat primă de joc, deşi pe hârtie s-ar fi ridicat importante sume de bani în numele lor. Dosarul se află în cercetare la Poliţia Economică a IPJ Gorj.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Sa caute ;baietii ; cu simt de raspundere ca vor gasii mai multe.Acest club trebuia desfintat de mult.Probleme cred ca sant si pe la Karate.Asa cred unii ca fac ce vor cu banul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here