Peștera Polovragi, deschisă la sfârșit de săptămână

Reprezentanții Muzeului Județean Gorj confirmă faptul că Peștera Polovragi va fi deschisă la sfârșit de săptămână. După Paști se va reveni la programul normal de funcționare.

Turiştii care aleg să viziteze judeţul Gorj, la acest sfârşit de săptămână, vor putea să meargă la Peştera Polovragi; obiectivul turistic îşi va deschide porţile sâmbătă, 3 martie, şi va putea fi vizitat doar în zilele de weekend. Conducerea Muzeului Judeţean Gorj, unitatea care administrează Peştera Polovragi, a explicat de ce a luat această măsură. „Am decis să deschidem doar sâmbătă şi duminică. Ne sună turiştii care sunt la Rânca, la schi. Doar în weekend vom deschide peştera, când vin turiştii. Vom deschide după acest program până în aprilie, de Paşti, după care vom reveni la program normal, non-stop. Va începe şi «Şcoala Altfel» şi nu va fi zăpadă. Au fost multe solicitări de la turişti pentru weekend”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.
Reprezentanții Muzeului Județean Gorj anunță că începând din acest an, turiştii vor plăti mai mult pentru a vizita peştera; la solicitarea custodelui Ariei Protejate Nordul Gorjului de Est a fost stabilită o taxă de vizitare de 10 lei, iar pentru copii de 5 lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here