Pios omagiu, la CJ Gorj, în memoria Majestății Sale Regele Mihai I

În deschiderea ședinței extraordinare programată miercuri, 13.12.2017, la propunerea președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, consilierii județeni au ținut un moment de reculegere în memoria M.S. Regele Mihai I.

Ședința extraodinară din 13 decembrie a debutat cu o succintă prezentare a vieții Regelui Mihai, urmată de un moment de reculegere. ”În ziua de 5 decembrie a încetat din viață la reședința din Elveția M.S. Regele Mihai I. Născut în 1921 din ilustra familie Hohenzollern, este fiul lui Carol al II-lea, regele României în perioada 1930-1940 și nepot al regelui Ferdinand, de a cărui domnie (1914-1927) se leagă înfăptuirea României Mari. Regele Mihai a domnit sub coordonarea unei regențe în perioada 1927-1947. A cunoscut ambele faze ale participării României la cel de-al Doilea Război Mondial și a fost avansat în ierarhia militară până la gradul de mareșal. Părăsit de aliați, este obligat să abdice la 30 decembrie 1947, plecând într-un lung exil. A purtat cu demnitate în lume numele țării sale și înainte și după 1989. Va fi înmormântat lângă strămoși, de numele cărora se leagă înfăptuirea României moderne. Vă propun în memoria M.S. Regele Mihai I, un moment de reculegere. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. În cursul zilei de ieri, o delegație a Consiliului Județean Gorj a depus o coroană de flori la Castelul Peleș, fiind adus un pios omagiu Majestății Sale Regele Mihai și transmise sincere condoleanțe Familiei Regale.
M.S.

2 COMENTARII

  1. Cine l omagiaza pe Mihai ? Comunistii si securistii din esalonul doi al PCR , cei care au pus mana pe putere dupa asasinarea lui Ceausescu ? Hai sa fim seriosi ,,,,,’rati ai dracu’ de comunisti imputiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here