Pompierii își deschid porțile de Ziua Mondială a Educației

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj organizează, astăzi, o expoziţie de tehnică şi exerciţii demonstrative, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. Toate subunităţile din județ vor fi deschise pentru public.
”În contextul Zilei Mondiale a Educaţiei, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă organizează o serie de activităţi destinate tinerilor care doresc să se familiarizeze cu specificul Armei care ne reprezintă.

Astfel, mâine, 05 octombrie 2017, sediile inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/subunităţilor de intervenţie îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenţie.
De asemenea, participanţii vor avea ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative şi, totodată, să cunoască măsurile şi modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situaţii de urgenţă.

Tânara generaţie este aşteptată şi în subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Lt.col. Dumitru Petrescu al judeţului Gorj, unde, în intervalul orar 09.00-14.00, colegii noştri vor desfăşura atât exerciţii demonstrative de stingere şi acordarea primului ajutor calificat, cât şi activităţi cu tematică de pompieri şi protecţie civilă”, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here