Ponta şi Arafat au tăiat panglica inaugurală a Pediatriei din Policlinica Târgu-Jiu

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, şi premierul Victor Ponta au participat ieri la inaugurarea Pediatriei din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, dar şi conducerea unităţii spitaliceşti şi cadrele medicale. Managerul Spitalului Judeţean, Vasile Stănculete, a cerut sprijinul premierului pentru dezvoltarea unităţii sanitare din municipiul nostru. Ponta i-a spus lui Stănculete că dacă ministrul Arafat este de acord, el semnează finanţarea. Raed Arafat a declarat că dezvoltarea şi reabilitarea ambulatoriilor de specialitate din spitale este de o importanţă majoră.

Proiectul de „Reabilitare, modernizare şi echipare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu” a fost finalizat parţial. Cabinetele de la Pediatrie, proaspăt modernizate, au intrat deja în folosinţă, inaugurarea făcându-se ieri, în prezenţa ministrului Sănătăţii şi a premierului Victor Ponta. Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a profitat de prezenţa celor doi pentru a solicita sprijin în vederea dezvoltării întregului spital. „Noi suntem pentru ceea ce se va realiza în continuare. Sperăm să fiţi prim-ministru în continuare şi să ne ajutaţi pentru realizarea tuturor lucrurilor pe care le avem de făcut. Până acum s-au terminat 10 cabinete în această fază de reabilitare a ambulatoriului de specialitate. Vă cerem sprijin pentru ca în viitoarea legislatură să ne ajutaţi pentru dezvoltarea întregului Spital Judeţean şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru bolnavi”, a declarat Stănculete.

Ponta: „Când mi se cer bani pentru sănătate mă consult cu domnul Arafat”
Premierul Victor Ponta i-a răspuns managerului Vasile Stănculete, spunându-i că îi va acorda sprijin în condiţiile în care Raed Arafat este de acord. „Domnule director, să ştiţi că am învăţat un lucru: când îmi cere cineva ceva pentru sănătate îl întreb întâi pe domnul Arafat şi dacă îmi zice că da, atunci vă ajutăm. Dacă îl convingeţi pe dânsul, eu vin cu semnătura”, a spus Ponta. Cu ocazia inaugurării Pediatriei din Policlinica Târgu-Jiu, Victor Ponta a felicitat autorităţile şi pe cei care au contribuit la realizarea proiectului de modernizare a acesteia. „În primul rând, vreau să felicit Consiliul Judeţean Gorj, pe cei de aici, care au făcut posibilă realizarea acestui proiect. Era absolut necesar ca Ambulatoriul să ofere condiţii de calitate europeană. Am profitat de ocazie şi am vorbit cu domnul ministru Arafat despre investiţiile viitoare, locale şi naţionale. Vă mai spun o dată, din orice funcţie va ocupa domnul Arafat, vom gândi un alt mod de folosire al banilor, un mod de finanţare mai bună a sistemului sanitar. Prin ordonanţa pe care am adoptat-o marţi, privind modul de achiziţie centralizată a diverselor categorii de echipamente şi medicamente, o să realizăm economii, dar nu pentru bugetul de stat, ci ca să putem achiziţiona mai mult echipament, să putem trata mai mulţi pacienţi”, a precizat Victor Ponta.

Ambulatoriile, o prioritate pentru Arafat
Raed Arafat, ministrul Sănătăţii a declarat, imediat după inaugurarea Pediatriei din Policlinica Târgu-Jiu, că dezvoltarea şi echipare ambulatoriilor de specialitate din spitale sunt de o importanţă majoră. „Ambulatoriile devin o parte foarte importantă a sistemului sanitar, aşa este peste tot în lume, aşa că dezvoltarea lor şi dotarea lor este un lucru foarte important. Aşa că ceea ce vedem aici este un lucru foarte normal. Dotarea ambulatoriilor este extrem de importantă. Spitalul va fi doar pentru cazurile necesare, acolo va fi trimis pacientul când este foarte necesar, în rest el trebuie tratat în ambulatoriu”, a mărturisit Raed Arafat. Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului Judeţean se realizează în baza unui proiect european, pe fonduri nerambursabile, depus şi câştigat de Consiliul Judeţean Gorj. Contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat în data de 23 februarie 2011. Lucrările vor fi finalizate în câteva luni. Valoarea totală a proiectului este de 19.454.812,64 lei, 85% din această sumă fiind valoarea eligibilă nerambursabilă, 13% valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional şi 2% co-finanţarea eligibilă a beneficiarului, în speţă Consiliul Judeţean Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here