Premierul Ponta ajută locatarii blocului afectat de explozia de la Bumbeşti-Jiu

Premierul Victor Ponta face tot posibilul pentru a ajuta oamenii de la Bumbeşti-Jiu ce au avut de suferit de pe urma exploziei care a avut loc în urmă cu puţin timp. Acesta a solicitat Guvernului sprijin pentru lucrările de consolidare şi reparaţii la blocul din Bumbeşti-Jiu grav afectat de explozie. Suma solicitată este de circa 450.000 de lei.

Potrivit prefectului, Claudiu Teodorescu, astăzi Guvernul va aloca bani pentru refacerea blocului de la Bumbeşti-Jiu. “Banii nu vor fi doar pentru cei care locuiesc în acel bloc ci şi pentru administraţia locală. Toată lumea ştie destul de bine care sunt problemele economice ale primăriilor şi ale consiliilor locale. Tocmai de aceea primul-ministru a solicitat să facem documentaţia pentru a-i ajuta pe cei de la Bumbeşti – Jiu, ce au avut de suferit de pe urma deflagraţiei care a avut loc în urmă cu o săptămână şi ceva. Cu siguranţă va fi acest proiect pe ordinea de zi a Guvernului şi sunt ferm convins că în perioada imediat următoare, banii vor ajunge în conturile autorităţii locale. Pentru a efectua într-un ritm rapid lucrările de întreţinere şi cele de consolidare ale blocului unde a avut loc deflagraţia”, a precizat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj.

450.000 de lei, sprijin
Suma solicitată nu acoperă toate cheltuielile lucrărilor, propusă de persoanele specializate care au evaluat pagubele însă se vor putea crea condiţii optime pentru a se putea locui acolo. “În special pe scara din mijloc acolo unde structura de rezistenţă a fost afectată. Pentru că sunt lucrări mai ample. Noi am făcut solicitare de 450 de mii de lei pentru a ajuta autoritatea locală să creeze condiţii de siguranţă optime pentru a locui oamenii acolo. Iniţial a fost vorba de o sumă mai mare, dar cunoaştem cu toţii care sunt problemele bugetare ale României cu care ne confruntăm. Nu am putut să le oferim întreaga sumă pe care cei care s-au ocupat, organele abilitate au găsit-o la faţa locului”, a mai adăugat Claudiu Teodorescu.

Remember!
Este deja de notorietate deflagraţia de la Bumbeşti – Jiu, care s-a produs la o garsonieră de la parterul unui bloc din localitate, cel mai probabil în urma unei acumulări de gaze, locuinţa fiind încălzită cu un convector pe gaze. În urma exploziei locatarii blocului au fost evacuaţi de echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, de teamă ca imobilul să nu se prăbuşească. Trei persoane au fost rănite în urma exploziei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here