Procurorii DIICOT și polițiști, percheziții în Gorj într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Ialomiţa au efectuat, miercuri, 23 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în patru judeţe, printre care și Gorj, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 3.000.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de IGPR.

Percheziţiile domiciliare au fost efectuate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Gorj şi Giurgiu, ocazie cu care au pus în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT pentru audieri. Activităţile au fost derulate cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţi organizate din: Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Braşov şi Bacău şi al jandarmilor şi au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări reiese că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţilor pe care le administrau cheltuieli fictive aferente unor operaţiuni nereale şi ar fi ascuns sursa taxabilă, disimulând livrările interne de marfă prin înregistrarea unor livrări intracomunitare fictive.

Documente și calculatoare ridicate!
De asemenea, ar fi fost ţinute evidenţe contabile duble în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale, activitate dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani cu origine ilicită. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile, medii de stocare şi 27.900 de lei.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here