Proiectul lui Weber: Vânzarea terenurilor către străini, restricționată!

Deputatul Mihai Weber a inițiat un proiect de lege pentru protejarea concretă şi reală a titularilor dreptului de preempţiune la vânzarea – cumpărarea terenurilor agricole extravilane, un proiect care vizează completarea Legii nr.17 din 7 martie 2014.

Obiectul acestei iniţiative legislative îl constituie respectarea principiului egalităţii de şanse şi a nediscriminării cetăţeanului român la vânzarea-cumpărarea de terenuri agricole extravilane pe teritoriul României. Pentru protejarea concretă şi reală a titularilor dreptului de preempţiune la vânzarea – cumpărarea terenurilor agricole extravilane, proiectul propune ca în termen de 10 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, primăria să aibă obligaţia ca timp de 30 de zile să notifice titularii dreptului de preempţiune la domiciliul sau sediu şi, după caz, reşedinţa acestora. Preemptorii, în accepţiunea legii, sunt coproprietarii, arendaşii, proprietarii vecini şi statul roman prin Agenţia Domeniilor Statului.

“România este în mod special interesată de completarea cadrului normativ în acest domeniu, deoarece 40% din terenurile agricole sunt înstrăinate către persoane UE și non-UE, o situație alarmantă care reclamă măsuri rapide. Ar fi utilă chiar și o consultare publică, fiind vorba de ocrotirea interesului și securității naționale.”, a declarat inițiatorul legii, deputatul PSD Mihai Weber.

1 COMENTARIU

  1. HG ,ce a reglementat vanzarea de terenurii catre straini este dat de Adrian Nastase in 2001, cand ocupa functia de prim ministru, si asa s-a vandut peste 40% din suprafata agricola a tarii. De-a lungul secolelor razboaiele s-au purtat pentru ocuparea si apararea de teritorii si noi acum la impertinenta noastra le dam la cativa dolari sau euro. Bravo Webar si succes!, reparati ce au facut imbecili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here