Restaurarea Casei „Iosif Keber”, în linie dreaptă

Proiectul ”Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a Casei memoriale Iosif Keber” intră în linie dreaptă. Imobilul este inclus pe lista monumentelor de patrimoniu ale municipiului Târgu Jiu. În următorii doi ani va fi finalizată investiția.

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a primit undă verde pentru finanţarea din fonduri europene nerambursabile a casei pictorului Iosif Keber din Târgu Jiu. Preşedintele CJ Gorj a confirmat că în această săptămână va fi semnat contractul pentru proiectul care a fost declarat eligibil. Imobilul este inclus pe lista monumentelor de patrimoniu ale municipiului Târgu-Jiu şi a fost construit în urmă cu peste 80 de ani.
Acesta a fost donat de familia Keber autorităţilor judeţene, care au preluat şi o bibliotecă, şi o colecţie de artă. De-a lungul timpului, în casa memorială Iosif Keber a funcţionat secţia de artă a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell“ din Târgu Jiu. Secţia este şi în prezent deschisă cititorilor, însă condiţiile oferite sunt destul de precare.
Consiliul Judeţean Gorj a realizat un nou proiect de modernizare a imobilului aflat în administrarea instituţiei. Suma necesară pentru efectuarea lucrărilor este de 1,7 milioane de lei, durata de realizare a investiției fiind de 24 de luni. Construcția ce urmează să fie supusă lucrărilor de consolidare și de restaurare a fost locuința pictorului Iosif Keber, construită în urmă cu circa 80 de ani.
La ora actuală, Casa memorială „Iosif Keber” este obiect de patrimoniu, se regăseşte în Lista monumentelor istorice și se află în folosinţa Secţiei de artă a Bibliotecii Judeţene Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here