Revolverul bunicului i-a adus un dosar penal

Un gorjean din comuna Bengeşti-Ciocadia s-a ales cu dosar penal, după ce a încercat să vândă o armă de colecţie moştenită de la bunicul său.

În cursul zilei de 9 iunie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat cu privire la faptul că pe un site de vânzări online este postat un anunţ prin care se oferă spre vânzare o armă de colecţie. Din verificările efectuate de poliţişti a fost identificat un bărbat, de 30 de ani, din comuna Bengeşti-Ciocadia, care oferea spre vânzare un revolver aflat în stare avansată de degradare. „Bărbatul a declarat că are arma respectivă de la bunicul său, care a decedat în urmă cu aproximativ 30 de ani. De asemenea, în urma cercetărilor a rezultat că persoana în cauză nu este autorizată pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii. Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor, sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here