Romanescu renunţă la ideea amenajării unei parcări la Casa de Cultură

Dacă în urmă cu câteva săptămâni, municipalitatea de la Târgu-Jiu venea cu ideea realizării unei parcări cu plată în zona Casei de Cultură, acum, după discuţiile purtate cu arhitecţii din municipiu, s-a renunţat la amenajarea acestei parcări.

Nu se mai face parcare la Casa de Cultură din Târgu-Jiu! Consultarea edilului Marcel Romanescu cu arhitecţii din municipiul Târgu -Jiu s-a finalizat concretizându-se că nu este un proiect viabil, optând însă pentru realizarea unei parcări cu un singur nivel în zona Tribunalului Gorj şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. “În urma întâlnirilor cu arhitecţii din oraş, s-a stabilit că nu este cea mai bună variantă. Au apreciat însă realizarea unei parcări în zona spitalului şi a tribunalului. Cei care au fost prezenţi au spus că în condiţiile în care avem asigurată financiar acea investiţie şi ei sunt de acord pentru că parcul, în momentul de faţă, are o arhitectură puţin învechită. Parcul va rămâne pentru că nu ne permite mediul să îl desfiinţăm sau dacă l-am desfiinţa ar trebui să creăm o altă suprafaţă în altă zonă, dar n-avem acest interes. Vrem să facem un parc modern şi sub acel parc o parcare cu un singur nivel”, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. Acesta a precizat că încă se mai caută soluţii, altele decât cele găsite până în prezent, pentru realizarea unei parcări supraetajate în zona Pieţei Centrale din municipiu: “E o discuţie care trebuie purtată, o analiză ce trebuie făcută corect. Nu am semnat acel proiect de hotărâre şi nici materialele care au fost pregătite pentru proiectul de hotărâre şi cred că pentru acest lucru nu trebuie să scoatem la licitaţie terenul, ci trebuie venit cu un proiect din partea primăriei şi scos la licitaţie pachetul, adică proiectul de parcare şi terenul aferent acelei parcări. Dar să fie un proiect care să se încadreze ţinând cont de faptul că este în apropierea Parcului Brâncuşi, poate chiar un proiect de o valoare mai mare decât cel prevăzut în actualul proiect de hotărâre care să se poată încadra foarte bine în acea zonă. Până la urmă, Primăria să stabilească o comisie, să se facă un concurs de proiecte, să se aleagă unul şi, ulterior, să se poată scoate la licitaţie, la concesiune sau în condiţiile în care constatăm că ar fi foarte bine să luăm un credit, chiar şi posibilitatea de a lua un credit şi de a realiza noi acea parcare. Cel puţin din ceea ce reiese din studiul de oportunitate, ar fi o investiţie care s-ar amortiza în 7 ani. Nu văd a fi un termen foarte lung, astfel că în restul de ani până la 49 ai putea beneficia de câştigurile care ţi le oferă o astfel de parcare. Dar parcarea este viabilă cu o singură condiţie: în momentul în care realizezi această parcare, o parte din străzile apropiatei zonei Pieţei Centrale să le laşi libere, adică fără parcări pe o parte şi pe alta a arterelor, să-i dai posibilitatea cetăţeanului să aibă acces la parcare pentru că se va mări cu un anumit număr de locuri”.
Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here