Sabin Cornoiu (Salvamont Gorj): “Turiștii sunt rugați să nu iasă din perimetrul stațiunii Rânca”

Salvamontiștii gorjeni avertizează asupra pericolului producerii de avalanşe în județul Gorj, din cauza creşterii temperaturilor, dar și din cauza acumulărilor mari de zăpadă din zona montană. Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj, spune că risc de avalanșe este doar pe creste, astfel că turiștii sunt rugați să nu iasă din perimetrul stațiunii.

În toți munții din județul nostru există risc de avalanșă, pe creste fiind acumulări mari de zăpadă. Tocmai de aceea, salvamontiştii vin cu o atenţionare pentru turişti, recomandându-le acestora să nu se aventureze pe traseele turistice de altitudine pentru că este pericol de avalanşă. Zăpada începe să se topească pentru că au crescut temperaturile în ultimele zile. „Turiştii trebuie să ştie că există un pericol real de producere de avalanşe, pe creste. De aceea îi sfătuim să nu iasă din perimetrul stațiunii Rânca“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj.

Efective salvamont, suplimentate
La începutul iernii, salvamontiştii gorjeni au stabilit, împreună cu conducerea Consiliului Judeţean Gorj, un plan de măsuri privind asigurarea asistenţei salvamont, cu personal suficient şi dotare materială corespunzătoare, în zonele cu aflux mare de turişti.

Astfel, în Rânca, zilnic sunt prezenţi la datorie între 6 şi 12 salvamontişti, pe pârtii şi în cabinetul medical al bazei Salvamont, o ambulanţă Salvamont, cinci utilaje şenilate de intervenţie şi Recco, câinele de salvare-căutare în avalanşă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here