Săptămâna prevenirii criminalității, la IPJ Gorj! Campanii agresive de informare, în mediul rural

Comisarul-șef Daniel Fețanu, alături de comisarul-șef Ion Frățilescu și de comisarul-șef Gheorghe Zglobiu, șeful Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au prezentat astăzi jurnaliștilor care sunt țintele din programul de luni până vineri în care IPJ Gorj desfășoară Săptămâna Prevenirii Criminalității. S-a subliniat, în acest cadru, campaniile de prevenire ce vor fi realizate în mediul rural și în rândul tinerilor.

,,Programul se va desfășura în perioada 21-25 mai, iar, pentru fiecare zi vom avea o temă prestabilită. Avem foarte multe activități, majoritatea se vor sefășura în mediul stradal, în institutuții de învățământ și vom încerca să fim foarte prezenți printre oameni. Multe dintre activități vor fi dedicate tinerilor. Ne vom adresa acestei categorii cu mesaje preventive astfel încât tinerii să nu fie nici victime și nici autori ai săvârșirii infracțiunilor”, a declarat, în conferința de presă, comisarul-șef Fețanu.

,,Poliția face permanent activitate de prevenire a criminalității, dar, această săptămână o dedicăm prevenirii, în mod deosebit, și implicăm foarte mulți polițiști, din mai multe structuri, în această activitate. Vorbim de polițiști de la Ordine Publică, Poliție Rutieră și vom ajunge cu mesajul până în mediul rural, unde vrem să realizăm o campanie agresivă de prevenire, cu scopul de a preveni furturile din locuințe. Am avut o experiență, în anii anteriori, cu furtul din locuințe prin metoda împrietenirii. Vom insista, acest an, să facem o campanie din casă în casă, să informăm cetățeanul ce și cum trebuie să facă să își apere bunurile și să prevină transformare lui într-o victimă a unei infracțiuni. De asemenea, pe fondul riscului rutier, vom încerca, cu mesaje de prevenire, cu recomandări în trafic, să dăm importanță activității preventive participanților la trafic”, a declarat și comisarul-șef Frățilescu.

,,Tema zilei de astăzi este prevenirea delicvenței juvenile. Avem o activitate pe care o vom organiza în Piața Prefecturii(..).Pe 22 mai, tema este prevenirea victimizării minorilor. Vom organiza caravana prevenirii criminalității la trei unități de învățământ, la Bumbești Jiu, la Novaci și la liceul din Baia de Fier. Vom discuta cu tinerii pentru ca ei să nu devină victimele unor infracțiuni. Vom insista pe victimizarea în mediul on-line, pe agresiunile sexuale, pe consecințele consumului și traficului de droguri și a substanțelor etno botanice. Miercuri, tema este prevenirea infracțiunii contra patrimoniului”, a completat și șeful Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Gorj, Gheorghe Zglobiu.

În program mai sunt cuprinse și un concurs pentru bicicliști, discuții cu cetățenii pentru prevenirea violenței în familie, prezentarea unui film cu deținuții de la Târgșor, împărțirea de pliante în zonele comerciale ale municipiului și împărțirea de pliante de către elevii de la CNTV care vor deveni mici polițiști pentru această acțiune. Acțiuni speciale se vor defășura în tot județul, la nivelul fiecărui post de poliție.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here