Scandal de Revelion la Rânca, de la niște manele

Petrecerea organizată la o pensiune din Rânca pentru turiști veniți din toată țara nu s-a terminat așa cum și-ar fi dorit aceștia, întrucât, după miezul nopții, musafirii proprietarului localului nu au mai suportat manelele ascultate de acesta și, în cele din urmă, a izbucnit un scandal care s-a lăsat cu „fardări” de ochi și obraji. Poliția a deschis un dosar penal și încearcă să lămurească lucrurile după ce unul dintre cei bătuți a depus plângere și a cerut anchetă.

batutulVreo 40 de turiști, mulți dintre ei familiști cu copii mici, au fost nevoiți să își încheie sejurul la Rânca încă de pe 1 ianuarie, când au decis să părăsească pensiunea la care se cazaseră cu două zile mai devreme. Aceștia și-au luat catrafusele și au plecat acasă ori s-au mutat în alte locații după ce la pensiunea Ingrid unde erau cazați a izbucnit un scandal care le-a tăiat orice poftă de a mai petrece, asta deși plătiseră bani buni ca să se distreze la munte. Patronul pensiunii a reușit să rămână fără clienți după ce, în noaptea de Revelion, nu mai contenea cu manelele și cu dedicațiile pentru doi amici de-ai săi, asta deși turiștii care plătiseră cazare și masă festivă îi cereau să oprească manelele și să difuzeze și alt fel de muzică, una care să fie și pe gustul lor.
„Ne-am distrat până la miezul nopții de minune, nu au fost probleme, am jucat de am schimbat câteva rânduri de haine, dar după focul de artificii proprietarul pensiunii a ținut-o numai cu dedicații și manele pentru doi prieteni de-ai săi. Le-am cerut să se oprească și atunci au sărit patru inși pe mine și alții pe un cumnat al meu. Au dat cu pumnii și picioarele, chiar dacă eram pe jos, după care au fugit. Ei au petrecut acolo încă de seara cu noi, pe banii noștri, iar când ne-am cerut drepturile, ne-am ales cu lovituri!”, a spus unul dintre turiștii implicați în scandal.
Un altul, Mădălin Corodescu, venit tocmai de la Mangalia, împreună cu soția, s-a ales și el cu vânătăi pe față și pe corp, după ce a încercat să aplaneze conflictul, a doua zi mergând la Poliție și depunând plângere penală. „Îl loveau pe cumnatul meu și m-am dus să-i despart, dar m-au luat și pe mine la bătaie. Am dureri de coaste, o buză spartă, un hematom pe frunte. O să merg la un medic legist ca să îmi iau dovada acestor lovituri. Nu credeam că se ajunge aici pentru că noi doar am reproșat că nu mai vrem manele pe banii noștri. Ne-au bătut și ne-au trimis la plimbare și evident că am plecat de acolo. Cei de la pensiune nu ne-au returnat nici un ban. Au zis că au cumpărat mâncare, băutură, și că nu-i interesează dacă noi nu mai stăm. Am plătit 7200 de lei pentru trei camere, timp de 4 nopți, sunt o groază de bani, iar serviciile de care am beneficiat sunt la pământ”, s-a plâns turistul venit de la malul mării în vârf de munte pentru un Revelion de neuitat.
Alți turiști din grup, care nu au luat bătaie, dar care erau sătui de manele, au dat și ei declarații care confirmă nemulțumirea pe care au avut-o cei care au plătit mii de lei pentru câteva zile de distracție, nu de bătaie. „Ne-au cam deranjat acele manele, evident, că doar nu am venit aici să-l serbez pe un domn Matei care primea dedicații non-stop de la patronul pensiunii. Am dat 27 de milioane și jumătate ca să mă distrez de Revelion, nu să ascult dedicații pentru domnul Matei, care se distra și el pe banii mei. De aici a pornit tot scandalul”, a precizat Cristea Herășteanu, un turist venit la Rânca de la Călărași. De asemenea, Monica Călin, din București, s-a declarat deranjată de situația respectivă. „Este foarte neplăcut pentru că s-au plătit mulți bani, iar mâncarea a lăsat de dorit, cazarea la fel, iar despre petrecere ce să mai spunem. Am venit aici să ne distrăm, nu să își bată ei joc de noi. Am venit familii cu copii mici și a trebuit să plecăm pur și simplu în camere cu cei mici ca să nu îi ținem în scandalul acela, plus că niciunul dintre noi nu vroia manele și mai ales dedicațiile care se făceau”, a spus turista.
Polițiștii au deschis un dosar penal și deja l-au amendat pe patronul vâlcean al pensiunii unde a avut loc scandalul cu suma de 5000 de lei. Acesta nu avea în regulă fișele de cazare ale turiștilor, unii plătind și fiind cazați „la negru”, fără să știe, evident, anchetatorii solicitând și imaginile de pe camerele de supraveghere video pentru a vedea cum a izbucnit întreg scandalul și cine e de vină pentru cele întâmplate.
Gelu Ionescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here