Sindicaliştii lui Condescu, eliminaţi din comisia de evaluare a ofertelor pentru bilete

423

Cei şapte sindicalişti, aparţinând Federaţiei Naţionale Mine Energie, conduse de Marin Condescu, membri în comisia de evaluare a ofertelor pentru biletele de odihnă şi tratament, şi-au luat adio de la acest organism care funcţionează de scurt timp la nivel de CEO. Asta s-a stabilit joi după-amiaza în Comisia Paritară a Complexului Energetic Oltenia(CEO), întrunită de urgenţă, când s-a votat pentru scoaterea în afara comisiei a sindicaliştilor aflaţi aici în conflict de interese. S-a stabilit însă că din noua comisie care va evalua ofertele pentru biletele de odihnă şi tratament să facă parte, alături de reprezentanţii CEO, şi un reprezentant al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. Licitaţia pentru bilete trebuie organizată până pe data de 8 mai, urmare a cererilor numeroase venite de la angajaţi.

Deşi joi nu este ziua în care ar fi trebuit să se fi organizat Comisia Paritară a CEO, membrii acesteia au fost întruniţi de urgenţă la ora 12.00, pentru a grăbi organizarea licitaţiei pentru biletele de tratament, necesare celor 19.000 de salariaţi ai societăţii. S-au prezentat la apel şi cei şapte sindicalişti ai FNME: Gheorghe Etăgan, Marin Golea, Constantin Mitrescu, Adrian Marciuc, Cristi Popescu, Marius Ursu şi Eugen Iovan care făceau parte din Comisia amintită dar şi din cea privind evaluarea ofertelor venite de la participanţii la licitaţia privind asigurarea biletelor de odihnă şi tratament. Asta deoarece pe ordinea de zi a şedinţei era trecută şi clarificarea componenţei acestei comisii, la adresa căreia erau acuzaţii cum că sindicaliştii care făceau parte din ea erau în conflict de interese.

Vot pentru eliminarea incompatibililor
De altfel, Gorjeanul a relatat recent că, pentru a face parte din comisia amintită, cei şapte sindicalişti care sunt în FNME au dat o declaraţie pe propria răspundere, o declaraţie de confidenţialitate şi imparţialitate prin care se angajează să respecte prevederile art. 74 din HG 925/2006 prin care confirmă că nu se află într-o situaţie care implică existenţa unui conflict de interese. Declaraţia în cauză a fost semnată înainte de preluarea atribuţiilor specifice, în cadrul procesului de evaluare a ofertelor.
Constantin Creţan, liderul FNM, susţinea, în urmă cu câteva zile, că cei 7 sindicalişti ar fi dat o declaraţie falsă deoarece ei ar fi în conflict de interese, firma FNME, Turism Sind Min participând însă cu o oferă la licitaţia în cauză. De altfel, prim-vicepreşedintele FNME, Ion Ruşeţ, i-a dat dreptate parţial lui Creţan, anunţând că doi dintre sindicaliştii FNME, Dan Pârvulescu şi Mitrescu, s-ar fi retras din comisie pe acest considerent.

Disconfort eliminat
Se pare însă că suspiciunile au creat un disconfort membrilor Comisiei Paritare care au votat ieri dacă sindicaliştii FNME mai pot sau nu să facă parte din comisia în cauză. În final, potrivit lui Creţan, votul a fost unu defavorabil sindicaliştilor, eliminaţi din comisia de evaluare a ofertelor, în locul lor un reprezentant al Direcţiei Finanţelor Publice urmând să asigure legalitate alegerii firmei care va asigura aceste bilete pentru angajaţii CEO.

Creţan: “S-a făcut dreptate”!
La finalul Comisiei Paritare, Constantin Creţan a menţionat că urmare a votului de ieri s-a făcut dreptate, sindicaliştii aflaţi în ilegalitate fiind scoşi în afara comisiei. Creţan a subliniat că este mulţumit că se va relua licitaţia, până cel târziu pe 8 mai.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here