Sirenele de alertă vor răsuna, astăzi, în Gorj

Sirenele care anunţă situaţiile de urgenţă vor fi testate, astăzi, între orele 10.00 şi 12.00, în judeţul Gorj. ”Avem 180 de sisteme de alarmare în județul Gorj, dintre care 47 în municipiul Târgu-Jiu. Vor fi mesaje și voce cu textul «exercițiu». Sunt sirene electronice și permit și înregistrarea mesajelor vocale. Sunt însă și sirene mai vechi, care nu pot fi folosite decât ca sirene și atât”, a precizat pentru Gorjeanul, Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Oamenii care vor auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete, fiecare având o durată de 16 secunde, sunt sfătuiți să își păstreze calmul pe toată durata exercițiului.

”În cadrul acestui exerciţiu, testarea echipamentelor dedicate de avertizare/alarmare a populației din judeţul Gorj se va desfăşura în data de 21 aprilie 2017, în intervalul orar 10.00-12.00. În perioada vizată, locuitorii judeţului Gorj vor auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-12.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.
Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Judeţului Gorj. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma EXERCIȚIU”, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Gorj. Acțiunile s-au desfășurat la nivel național, pe parcursul acestei săptămâni, pentru testarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Simulările au început marți, 18 aprilie, iar timp de patru zile au fost verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației existente la nivelul comunităților.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here