SMEO, la întâlnire cu liderii PSD Gorj!

Comunicat de presă PSD Gorj:

Liderii sindicali din SMEO  au avut, la sfârșitul săptămânii, în sediul Consiliului Județean, o întâlnire de lucru cu parlamentarii PSD Florin Cârciumaru și Mihai Weber, dar și cu președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu. Liderul sindical Gabriel Căldărușe le-a solicitat celor trei social-democrați să le susțină în mod oficial revendicările prezentate deja administrației CEO. Acestea presupun majorări salariale, după ce managerul companiei, Sorin Boza, a anunțat profit în primele șase luni ale anului, dar și îmbunătățirea condițiilor de muncă în carierele miniere, precum și acordarea adecvată a echipamentelor de sezon.

De asemenea, sindicaliștii din minerit și energie le-au solicitat senatorului Florin Cârciumaru și deputatului Mihai Weber să urgenteze la Guvern proiectele care  vizează exproprierile în vederea extinderii frontului de lucru în zonele miniere.

Ministerul Energiei a inițiat un proiect de hotărâre de Guvern care prevede alocarea a 11,4 milioane de lei pentru exproprierea terenurilor necesare pentru extinderea lucrărilor de exploatare a lignitului în perimetrul minier Roșia Jiu .

PSD rămâne interesat de activitatea din minerit și energie, de condițiile în care lucrează salariații, alături de partenerii de la ALDE.

Discuțiile au fost purtate pe un segment lărgit, au fost vizați toți angajații  și întreaga activitate a Complexului Energetic Oltenia, nu doar o anumită categorie și un anumit segment. Astfel de întâlniri, de lucru,  ale parlamentarilor PSD cu sindicatele vor avea loc periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here