Târgujian arestat pentru tentativă de omor

Judecătorii Tribunalului Gorj au admis, în această seară, propunerea formulată de procurori în cazul tânărului de 24 de ani, din Târgu-Jiu, acuzat de tentativă de omor, după ce și-a înjunghiat prietenul de pahar. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Laza Alexandru-Cristofer, pe o perioadă de 30 de zile, de la 16 februarie 2018 până la 17 martie 2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă”, a stabilit instanța.

Scandalul a avut loc aseară, în jurul orei 22.00, în locuința tânărului de 24 de ani, din Târgu-Jiu. Acesta este acuzat că și-a lovit prietenul de pahar, un bărbat de 31 de ani, cu un cuțit, în zona inimii. Ulterior, agresorul a sunat la 112 și a cerut ajutorul medicilor de la Ambulanță.

Cei doi bărbați au consumat împreună băuturi alcoolice, în timpul zilei, iar seara au mers în apartamentul agresorului, unde a avut loc altercația.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj dosarul cu propunerea de arestare preventivă în cauză a inculpatului Laza Alexandru-Cristofer, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, comisă în stare de recidivă, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16 februarie 2018. Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că, în seara zilei de 15 februarie 2018, în jurul orelor 22.00, în timp ce inculpatul Laza Alexandru-Cristofer se afla în apartamentul său situat în municipiul Târgu-Jiu, împreună cu persoana vătămată D.I.C., urmare a unui conflict spontan pe fondul consumului de alcool, l-a înjunghiat pe acesta din urmă cu un cuţit tip baionetă cu lama în lungime de 23 de centimetri şi lăţimea de doi centimetri, în zona pieptului. După comiterea agresiunii, inculpatul Laza Alexandru-Cristofer a apelat singur numărul de urgenţă 112, de pe telefonul său şi a recunoscut că a înjunghiat persoana vătămată. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru îngrijiri medicale. Conform concluziilor preliminare ale medicului legist, leziunea traumatică produsă persoanei vătămate D.I.C. a pus în primejdie viaţa acesteia, în lipsa unui tratament medico-chirurgical aplicat de urgenţă putând surveni decesul. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu 16 februarie 2018, orele 08.00, a inculpatului”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here