Trei elevi de la Școala Gimnazială din Bumbești-Jiu, cu notele scăzute la purtare! – Au consumat alcool înainte să intre la ore

Începutul lunii, mai exact ziua de 1 Martie, a fost prilej de bucurie pentru trei elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr.1 din Bumbești-Jiu. Elevii navetiști au considerat că trebuie să marcheze prin alcool venirea primăverii, motiv pentru care au cumpărat bere și tărie, în timp ce unul a adus doi litri de vin de acasă, și au consumat toată băutura într-o scară de bloc. Intrați la ore, ei având cursuri după-amiaza, la unul dintre ei i s-a făcut foarte rău, conducerea școlii fiind nevoită să cheme salvarea care l-a transportat pe elev la spital. Concluzia medicilor a fost clară, acesta a consumat alcool, fapt care impune sancționarea acestuia, dar și a colegilor care au participat la bairam, cu scăderea mediei la purtare.

În cadrul Școlii Gimnaziale din Bumbești-Jiu nu au fost astfel de incidente, susține directorul unității de învățământ, Liviu Boghian, menționând că elevii unității educaționale sunt cuminți și învață bine. De altfel, la Simularea Evaluării Naționale, susținută recent, elevii vor avea rezultate bune, promovabilitatea urmând să fie de peste 60%, a mai spus directorul, cu mențiunea că rezultatele se vor face publice joi. În ceea ce privește incidentul din 1 Martie, Boghian consideră că este unul izolat, școala luând toate măsurile care se impun în astfel de cazuri, de la verificarea medicală a elevilor băuți, la discuția cu aceștia și până la anunțarea evenimentului prin 112 și solicitarea unei ambulanțe la școală. De asemenea, directorul anunță că celor trei elevi li se va scădea media la purtare, în timp ce părinții lor au fost chemați la școală pentru a li se aduce la cunoștință cele petrecute. Directorul continuă ancheta și acum, încercând să depisteze unitatea comercială din oraș care a vândut sticlele cu bere și tărie celor trei minori cu vârsta de peste 13 ani.

“M-a speriat reacția unuia dintre elevi. Scotea limba și vorbea incoerent..!”
De altfel, conducerea școlii a reacționat conform normelor, asta chiar dacă elevii au recunoscut că au consumat alcoolul, înainte să intre la ore. “Unul dintre cei trei elevi a avut un comportament ciudat în timpul primei ore. Scotea limba și vorbea incoerent. Culmea este că nu mirosea a alcool. A fost verificat de asistentul medical al școlii, iar eu am sunat la 112 solicitând totuși o ambulanță. Am crezut că are ceva mai grav, elevul având și o problemă de sănătate. O ambulanță l-a transportat pe acesta la spitalul din oraș, iar după investigația de rigoare ne-au comunicat că acesta avea acele stări, deoarece consumase alcool. Între timp, discutând cu ceilalți doi elevi, am aflat și ce au făcut, unul motivând că au băut deoarece pe 3 martie era ziua de naștere a unuia dintre cei trei prieteni’’, a mai spus conducătorul unității de învățământ din Bumbești-Jiu, cu mențiunea că situația va fi comunicată și la ședințele cu părinții din școală, cu solicitarea ca aparținătorii să fie și ei atenți la comportamentul copiilor lor.

Un echipaj de la SJA, la școală!
Serviciul de Ambulanță Gorj a confirmat, oficial, că pe data de 1 martie, la ora 14.19 a fost solicitat un echipaj la școala din Bumbești-Jiu pentru un elev care manifesta stări de rău și lipotimie. Părinții elevului constatat cu alcool în sânge au promis că vor acorda o atenție sporită comportamentului fiului lor, dar și că îl vor duce pe acesta la un medic de specialitate, acesta având și unele probleme medicale. În urmă cu patru ani, o elevă a Școlii Gimnaziale din Bumbești-Jiu a manifestat stări de rău și agitație după ce a consumat etnobotanice.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here