“Tudor Vladimirescu” a rămas fără supraveghetor! – Ginerele preotului Piciniși și-a dat demisia de la Muzeul Județean

Ionuț Firescu, supraveghetor al Casei Memoriale Tudor Vladimirescu din Vladimiri, angajat în ianuarie la Muzeul Județean Gorj, și-a dat demisia din funcție în aceste zile. Ginerele preotului Piciniși, căruia i se pregătea o promovare la Muzeul Județean Gorj, acesta mai încercându-și norocul pe postul de consilier juridic, a demisionat ca urmare a reclamațiilor care i s-au făcut de mai mulți vizitatori ai casei memoriale de la Vladimir, acesta nefiind găsit la locul de muncă de către turiști.

Demisia lui Firescu a fost aprobată de directorul Muzeului, Dumitru Hortopan, deja cu data de ieri, de 1 noiembrie. Hortopan a aceptat solicitarea, deoarece reclamațiile la adresa subalternului său, cu studii superioare juridice, au ajuns până la Ministerul Culturii. Mai mulți turiști au reclamat că salariatul muzeului lipsește tot timpul de la serviciu, ușa casei memoriale fiind permanent închisă. Reclamațiile numeroase la adresa supraveghetorului i-au schimbat planurile lui Hortopan, care voia să-l trimită pe Firescu la cursuri de perfecționare la București, pentru a-l promova pe funcția de muzeograf la Muzeul Județean. Acum însă, urmare a demisiei forțate a respectivului, postul a fost vacantat și urmează să fie scos la concurs. Postul de debutant vacant implică o chenzină de minim pe economie, lunar, deoarece Firescu ocupa un post de debutant, asta după ce a dat chix obținând nota 1,80 la concursul de jurist al muzeului, în urmă cu câțiva ani.

Soții Tătărescu, fără supraveghetori!
La Vladimiri s-a refăcut învelitoarea casei memoriale și împrejmuirea de către angajați ai muzeului, în această vară, și s-au ridicat soclurile pentru mutarea aici a busturilor soților Tătărescu din parcul Arethia Tătărescu din Târgu-Jiu. Mutarea este una care acoperă niște nereguli crase nu numai ale directorului Hortopan, ci și ale fostei administrații locale municipale, taxate de Camera de Conturi Gorj și de Ministerul Culturii.
A.STOICA

Fata preotului de la Vierșani, angajată a Muzeului
Nevasta demisionarului este și ea angajată în Muzeul Județean “Al. Ștefulescu” din Târgu-Jiu este angajată în instituție din 2008. Fata preotului Filimon Piciniși este muzeograf al instituției, iar visul soțului de a avea aceeași meserie s-a spulberat ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here