Turiştii, atraşi de peisajele tomnatice de pe Transalpina

653

Drumul Regelui poate fi tranzitat de turiştii care doresc să admire mirificele peisaje montane, vizibile pe toată lungimea şoselei. Toamna, Transalpina este un miraj pentru iubitorii de natură, culorile specifice acestui anotimp, îmbinate cu liniile proprii zonei montane, dau unicitate locului.

Cel puţin până la 1 octombrie, Transalpina poate fi tranzitată de turişti, fie cu autoturismele, fie cu motocicletele, sau la pas, pentru cei care preferă drumeţiile. Iubitorii muntelui şi ai naturii preferă să tranziteze Drumul Regelui toamna pentru a surprinde frumoasele peisaje din această zonă. Din fericire, în următoarele zile şi vremea se va îmbunătăţi, ceea ce va facilita accesul turiştilor pe Transalpina. Drumul Regelui este cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ carpatic, atingând înălţimea de 2145 metri în Pasul Urdele. Este situat în Carpaţii Meridionali şi traversează Munţii Parâng de la Nord la Sud. Drumul merge în paralel cu Valea Oltului şi Valea Jiului, şi leagă localitatea Saliştea din Sibiu de localitatea Novaci din judeţul Gorj.
Şoseaua, care poartă acum denumirea de Transalpina, a fost construită în timpul romanilor, având o importanţă strategică, şi a fost modernizată în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscută şi ca “Drumul Regelui”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here