Un avertisment şi 6 sancţiuni pentru magazinele din Gorj

486

În ultima săptămână, inspectorii din cadrul Serviciului Control Oficial Siguranţa Alimentelor au efectuat un număr de 148 de controale şi inspecţii în unităţile de alimentaţie din judeţ, în scopul verificării condiţiilor de igienă începând de la recepţia produselor şi până la transportul acestora.

Controalele inspectorilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj s-au desfăşurat în unităţi din Târgu-Jiu, Motru, Bumbeşti-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Albeni, Licurici, Novaci, Rânca, Crasna, Bumbeşti-Piţic, Turceni, Rovinari, Negomir, Plopşoru, Polovragi, Baia de Fier, Alimpeşti. Astfel, au fost verificate: patiserii, cofetării, măcelării, restaurante, fast-food-uri, brutării, supermarket-uri, stupine, magazine alimentare, snack-bar-uri.
În domeniul sănătăţii animale, inspectorii DSVSA Gorj, au efectuat 7 controale în circumscripţiile Târgu-Cărbuneşti, Hurezani, Cruşeţ, Dănciuleşti, Turburea, Brăneşti, Roşia de Amaradia, pentru verificarea corectitudinii şi veridicităţii deconturilor privind acţiunile sanitar-veterinare efectuate în luna iulie de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi.
“În cursul controalelor organizate în această perioadă, au fost constatate abateri de la legislaţia sanitar-veterinară în vigoare care au fost sancţionate astfel: un avertisment scris la o circumscripţie concesionată pentru evidenţe incomplete, 4 amenzi în valoare de 3.800 de lei la unităţi de alimentaţie publică, o amendă de 600 de lei la o măcelărie şi o alta de aceeaşi valoare la un magazin alimentar. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 5.000 de lei. Motivele aplicării sancţiunilor contravenţionale au fost următoarele: manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, echipament incomplet de protecţie sanitară a produselor, neigienizarea aparaturii frigorifice, neetichetarea unor produse alimentare preambalate, expunerea spre comercializare a cărnii proaspete cu etichetare incompletă, nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor, recomandate de producători”, a declarat Nicolae Călescu, director executiv al DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here