Veniturile agricole, declarate de 390 de fermieri din Gorj

Contribuabilii gorjeni care realizează, în mod individual, venituri din România, din activităţi agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit, au avut termen până la finele lunii mai de a depune, pentru anul în curs, la organul fiscal competent, Formularul 221. Este vorba despre „Declaraţia privind veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit”, privind suprafaţa cultivată/cap de animal/ familie de albine deţinută la data declarării.
“Avem un număr de 390 de fermieri din judeţ care şi-au depus declaraţiile privind impozitul agricol. Pentru nedepunerea declaraţiei în termen, fermierul riscă sancţionarea cu amendă contravenţională de la 50 la 500 lei conform Codului de Procedură Fiscală”, a declarat Gabriela Nălbitoru, coordonator Compartiment Comunicare şi Servicii Interne în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj.
Formularul 221 vizează activităţi agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit: cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea, precum şi creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală. În cazul în care, activitatea agricolă pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit se desfăşoară în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, obligaţiile declarative revin asocierii şi se îndeplinesc de către asociatul care răspunde pentru îndeplinirea obligaţiilor asociaţiei faţă de autorităţile publice. Declaraţia cuprinde datele pentru stabilirea venitului impozabil pentru fiecare localitate pe raza căreia contribuabilul îşi desfăşoară activitatea.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here