Zăpadă de o jumătate de metru, la Rânca

Stațiunea montană Rânca a “îmbrăcat haine de iarnă”, deși suntem în plin sezon de primăvară. La începutul acestei săptămâni, în zona montană a început să ningă și ninsorile au continuat, ca în miezul iernii. Astfel, stratul de zăpadă măsoară peste o jumătate de metru, la Rânca.

La Rânca este iarnă în adevăratul sens al cuvântului. Stratul de zăpadă măsoară peste o jumătate de metru. Chiar și așa, iubitorii sporturilor de iarnă și-au pus schiurile în cui, sezonul de schi fiind închis. Totuși, cei care doresc să se bucure de zăpadă sunt așteptați în stațiune.

Salvamontiștii, la datorie în Rânca
În următoarea perioadă va fi asigurată permanența la Rânca, cu atât mai mult cu cât iarna a revenit la munte, iar numărul turiștilor va crește, cu siguranță, dat fiind și faptul că elevii sunt în vacanță.
“La Rânca o să fie minim patru salvatori montani, cabinetul medical al bazei Salvamont este deschis non stop și avem și o ambulanță salvamont în stațiune. În total, pentru partea gorjeană a masivului Parâng vor fi șase salvatori de serviciu, în Rânca și în posturile salvamont din zona submontană, lor alăturându-li-se în caz de necesitate salvatorii din baza centrală Târgu-Jiu, cei care sunt pregătiți permanent să intervină la evenimentele care se pot produce în întreaga zonă montană a județului nostru”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here