Ziua Bibliotecarului

Casa Corpului Didactic (CCD) Gorj în colaborare cu Şcoala Gimnazială ,,Ecaterina Teodoroiu ’’ Târgu-Jiu , a găzduit activitatea cultural – ştiinţifică ”Ziua bibliotecarului/Promovarea lecturii”.
Scopul acestei activităţi constă în definirea rolului cărţii ca instrument indispensabil în proiectarea şi desfăşurarea demersului didactic, promovarea importanţei lecturii pe care aceasta îl are în dezvoltarea personalităţii umane şi pentru de a aduce un cald omagiu întregului personal de specialitate, deoarece la data de 23 aprilie este sărbătorită Ziua Bibliotecarului.
Coordonatori ai activităţii educative au fost doamnele prof. Vîlceanu Valeria director CCD Gorj, prof. Zamfir Livia director Şcoala Gimnazială ,,Ecaterina Teodoroiu ’ Târgu-Jiu, Firan Alina bibliotecar CCD Gorj şi Răscol Cristina bibliotecar Şcoala Gimnazială ,,Ecaterina Teodoroiu’’ Târgu Jiu.
Într-o atmosferă foarte degajată și plăcută, au fost derulate activităţi pentru a marca această zi. Evenimentele s-au deschis cu un recital muzical şi s-au încheiat cu un mic spectacol de teatru susţinut de elevi ai şcolii.
La Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” a avut loc, un adevărat maraton cultural la care au luat parte elevi, bibliotecari şcolari şi cadre didactice.
Seria activităţilor a continuat cu două piese de teatru puse în scenă de elevi ai claselor gimnaziale, care și-au etalat talentul actoricesc preţ de câteva minute. Astfel, elevii, costumaţi specific fiecărui personaj din poveste, au intrat în pielea personajelor şi au înfrânt orice emoţie în faţa invitaţilor. A urmat o prezentare powerpoint cu materiale menite să aducă în prim plan activitatea şi rolul bibliotecarilor şcolari. Promovarea lecturii a fost o altă temă susţinută în cadrul manifestărilor desfăşurate, rolul lecturii fiind esenţial în buna creştere şi educare a elevilor.
Cartea rămâne principalul izvor de informaţie, suportul de nelipsit al activităţii educaţionale în perioada de formare a viitoarelor generaţii, de transformare şi perfecţionarea realităţii.
ALINA FIRAN,  CASA CORPULUI DIDACTIC GORJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here