,,Ziua Internațională a Bolii Parkinson”, marcată în premieră la Centrul ,,Christian”

În data de 11 aprilie, s-a marcat la Centrul de zi ,,Christian”, pentru prima dată, ,,Ziua Internațională a Bolii Parkinson”.  A fost alături de reprezentanții centrului și de beneficiarii săi, medicul neurolog Mihaela Pungan, care le-a oferit informații utile pentru cei cu Boala Parkinson și nu numai.

Anual, la data de 11 aprilie, se marchează Ziua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson, aceasta fiind și ziua de naștere a celui care a descris pentru prima dată afecțiunea, medicul James Parkinson. Această zi, inițial marcată doar la nivel european, este o inițiativă a ”European Parkinson’s Disease Association”. Din 1997, manifestările s-au extins și pe celelalte continente. Lalelele roșii reprezintă simbolul internațional adoptat de toate organizațiile ce luptă cu boala Parkinson.

În cadrul evenimentului organizat la Centrul de zi ,,Christian” din Târgu-Jiu, cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva bolii Parkinson, s-a discutat despre semnele și simptomele bolii, tratamentul oferit, cât și terapii de suport de care bolnavul poate beneficia pentru a încetinii procesul de evoluție al acesteia.

Beneficiarii prezenți au primit răspunsuri la întrebările adresate și informații utile despre nelămuririle avute.

Este important ca și cei ce suferă de această boală să fie corect informați și să acționeze în faza incipientă a manifestării ei, dar este important ca și semenii lor să le fie aproape, să le dăruiască atenție, empatie și iubire.

La Centrul Christian sunt înscrise persoane cu Boala Parkinson, care beneficiază de serviciile oferite de centrul nostru, găsind aici modalități de informare, socializare și petrecerea timpului liber într-un mod constructiv, cât și consiliere psihologică.
M.S.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here