Gorj: Firma Iridex rămâne câștigătorul licitației pentru colectarea deșeurilor

140

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația Polaris, dovedind astfel legalitatea licitației pentru colectarea deșeurilor în majoritatea localităților din județul Gorj.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare Gorj (ADIS) a informat că IRIDEX rămâne câștigătorul licitației pentru colectarea deșeurilor din 51 de localități din județul Gorj, procedura de achiziție publică pentru delegarea serviciului de colectare a deșeurilor municipale din 51 de localități ale județului Gorj, fiind validată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).
,,Contestația depusă de operatorul Polaris M Holding SRL împotriva rezultatului procedurii a fost respinsă ca nefondată, CNSC confirmând legalitatea, transparența și corectitudinea procesului de atribuire. Astfel, firma IRIDEX rămâne desemnată câștigătoare a contractului.
Această decizie reprezintă un pas esențial în consolidarea unui sistem modern și eficient de gestionare a deșeurilor în județul Gorj, în beneficiul direct al cetățenilor și al comunităților locale membre ale ADIS Gorj.
ADIS Gorj își reafirmă angajamentul pentru continuitatea serviciilor publice de salubrizare în condiții de legalitate, eficiență și respect pentru mediu”, mai transmite Asociația.
Contractul are o valoare estimată de 153 de milioane de lei și a fost câștigat de compania Iridex Group Salubrizare, care va presta servicii de salubrizare pentru următorii 8 ani în 51 de localități ale județului.
Printre localitățile vizate se numără orașele Rovinari, Tismana și Novaci, precum și alte 48 de comune, beneficiind astfel de un sistem modernizat de colectare a deșeurilor.
La această licitație, care a avut loc la începutul lunii aprilie, au participat două companii: Polaris Holding și Iridex Group Salubrizare, cea din urmă fiind desemnată câștigătoare, arată ADIS într-un comunicat de presă.

Obligațiile noului operator
Noul contract introduce o serie de obligații suplimentare pentru operator, printre care:
• Colectarea hainelor vechi, prin amplasarea de containere speciale la intrările și ieșirile din fiecare localitate;
• Colectare selectivă a deșeurilor, conform normelor în vigoare;
• Distribuirea a 70.000 de pubele către gospodăriile din județ pentru facilitarea procesului de colectare.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.