Serviciu privat de pompieri la Spitalul Județean

103

Cel mai mare spital din județul Gorj va angaja o firmă specializată în prevenirea și intervenția în caz de urgență. Serviciul privat de pompieri va fi asigurat pentru toate cele trei locații ale spitalului (700, Tudor Vladimirescu și Pasarelă).

Decizia de a contracta un serviciu privat de pompieri vine în urma reglementărilor care impun ca spitalele cu mai mult de 300 de paturi să aibă o echipă de intervenție privată, pentru a interveni rapid în caz de incendii sau accidente, până la sosirea pompierilor de la ISU. Acest serviciu va fi disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, și va include personal atestat și calificat conform legii.
„În cadrul activităților din cadrul obiectivului Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu există riscul apariției de incendii sau stări potențial generatoare de incendii sau accidentări persoane. Securitatea la incendiu are ca obiectiv reducerea riscului de incendiu prin echiparea și dotarea construcțiilor, instalațiilor și amenajărilor cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, în conformitate cu prevederile reglementărilor specifice”, se precizează în caietul de sarcini al achiziției.
Serviciile vor include activități de prevenire, inspecții regulate ale echipamentelor de siguranță și intervenție rapidă în cazul unor situații de urgență, garantând siguranța pacienților și personalului medical.
„Ofertantul va asigura servicii de apărare și intervenție împotriva incendiilor pentru situații de urgență, în funcție de riscurile identificate în locațiile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, permanent, respectiv 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, cu personal angajat, atestat și calificat conform prevederilor legale în vigoare, asigurând activitățile de prevenire, precum și evidența, verificarea permanentă a mijloacelor tehnice de prevenire și stingere a incendiilor: hidranți interiori și exteriori; stingătoare; pichete PSI etc.; supravegherea instalațiilor de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu și a zonelor cu risc de incendiu, prin efectuarea de ronduri executate pe baza de grafic aprobat de beneficiar; intervenția pentru limitarea urmărilor potențiale ale situațiilor de urgență generate de tipurile de risc identificate. Echipă specializată de stingere: 3 posturi servant pompier (24 ore/zi, 7 zile/săptămână) dintre care un post cu sarcini șef de echipă”, se mai arată în documentație.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.