Sfaturile medicilor privind alimentaţia de Revelion

După Crăciun, Revelionul este o altă ocazie de a ne lăsa pradă tentaţiei culinare. De aceea, pentru menţinerea unei bune stări de sănătate a populaţiei, în această perioada sunt recomandate: consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire; carnea şi preparatele din carne de porc trebuie achiziţionate de la comercianti autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor; alimentaţia trebuie să fie diversificata şi să cuprinda cereale, legume, fructe şi produse lactate; de asemena, trebuie evitat consumul excesiv de alcool.

Mai mult decât atât, medicii recomandă mişcare în aer liber, dar cu precizarea că trebuie evitată expunerea prelungită la frig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here