Investigatii

ProAnimals acuză: A început căsăpirea câinilor fără stăpân din Gorj

 | 17 septembrie 2013, 17:28 | 0 comentarii | 

Isteria adoptării legii care prevede gestionarea câinilor fără stăpân şi care prevede eutanasierea în masă a acestora, a cuprins şi Gorjul. Unii gorjeni s-au apucat singuri să facă dreptate decizând că patrupedele trebuie să dispară. Cel puţin asta susţin reprezentanţii asociaţiei de protecţie a animalelor, ProAnimals, care spun că, în municipiul Târgu-Jiu, ar fi început o amplă campanie de otrăvire a câinilor comunitari.

Semnatura eletronica CertDigital

Cei de la ProAnimals ar fi fost informaţi de mai mulţi cetăţeni că în diverse zone ale oraşului se găsesc câini otrăviţi. “La sesizarea cetăţenilor, ne-am deplasat în zonele respective unde am găsit câini morţi sau în agonie. Pe cei care încă mai trăiau, i-am dus la medic, dar din păcate, doar unul a supravieţuit. Am ridicat un cadavru pe care l-am dus la laboratorul DSV pentru a afla exact ce otravă s-a folosit. Deţinem informaţii filmate în care angajaţii DSC au ridicat cadavrele câinilor pe care ni le-au semnalat cetăţenii. Sunt convinsă că domnul primar Florin Cârciumaru va da dovadă de echilibru şi înţelegere încât să găsim o bună cale de colaborare pentru a rezolva situaţia pe căi umane şi civilizate’’, a spus Carmena Şerbănoiu, preşedintele asociaţiei ProAnimals.

Rotaru a ales puşca
Pentru exterminarea câinilor comunitari, primarul comunei Leleşti, Marian Rotaru, a folosit, în locul otrăvii, glonţul. Edilul a declarat liniştit că a izgonit câinii din comună în păduri ca apoi să cheme vânătorii să-i împuşte.
A.Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL