Investigatii

ProAnimals acuză: A început căsăpirea câinilor fără stăpân din Gorj

17 septembrie 2013, 17:28 | 0 comentarii  |  657 vizualizari

Isteria adoptării legii care prevede gestionarea câinilor fără stăpân şi care prevede eutanasierea în masă a acestora, a cuprins şi Gorjul. Unii gorjeni s-au apucat singuri să facă dreptate decizând că patrupedele trebuie să dispară. Cel puţin asta susţin reprezentanţii asociaţiei de protecţie a animalelor, ProAnimals, care spun că, în municipiul Târgu-Jiu, ar fi început o amplă campanie de otrăvire a câinilor comunitari.

Cei de la ProAnimals ar fi fost informaţi de mai mulţi cetăţeni că în diverse zone ale oraşului se găsesc câini otrăviţi. “La sesizarea cetăţenilor, ne-am deplasat în zonele respective unde am găsit câini morţi sau în agonie. Pe cei care încă mai trăiau, i-am dus la medic, dar din păcate, doar unul a supravieţuit. Am ridicat un cadavru pe care l-am dus la laboratorul DSV pentru a afla exact ce otravă s-a folosit. Deţinem informaţii filmate în care angajaţii DSC au ridicat cadavrele câinilor pe care ni le-au semnalat cetăţenii. Sunt convinsă că domnul primar Florin Cârciumaru va da dovadă de echilibru şi înţelegere încât să găsim o bună cale de colaborare pentru a rezolva situaţia pe căi umane şi civilizate’’, a spus Carmena Şerbănoiu, preşedintele asociaţiei ProAnimals.

Semnatura eletronica CertDigital

Rotaru a ales puşca
Pentru exterminarea câinilor comunitari, primarul comunei Leleşti, Marian Rotaru, a folosit, în locul otrăvii, glonţul. Edilul a declarat liniştit că a izgonit câinii din comună în păduri ca apoi să cheme vânătorii să-i împuşte.
A.Stoica

Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL