Meniu de sărbătoare pentru pacienții Spitalului Județean

6

Chiar dacă sărbătorile îi găsesc departe de casă, pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu vor avea parte de un meniu de sărbătoare, din care nu vor lipsi sarmalele, friptura și cozonacul. Meniul este gândit astfel încât bolnavii care pot consuma alimente fără restricții medicale să se bucure de preparate tradiționale.
Potrivit asistenților dieteticieni, de Crăciun, meniul bolnavilor internați la SJU Târgu Jiu va conține ciorbă de legume cu aripi de pui, dreasă cu iaurt și ou, friptură de piept de pui cu piure de cartofi, sarmale, friptură de pui sau de porc cu orez sau cu piure de cartofi, portocale, cozonac, chec.
De Revelion, pacienții care vor fi internați vor consuma, în funcție de dieta recomandată de medic, ciorbe de legume sau de pui, friptură de pui, friptură de porc cu varză, sarmale, portocale și cozonac.
„Pacienții cu diabet și cei oncologici beneficiază și de un supliment zilnic (compot, iaurt, mere, lapte, chec etc), în funcție de dieta recomandată de medicul curant”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.